Loader

Pinda-kokos koekjes

2007-10-05
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • soepkom gemalen pinda's
    soepkom kokos
    2 soepkommen bloem
    2 theeglazen poedersuiker
    2 theeglazen olie
    2 bakpoeder ( ik woon in marokko; dus gebruik altijd bakpoeder van hier , je weet wel die roze zakjes Chamara hamra (5gram perzakje). In Nederland zit er 15 gram in , dus gebruik iets minder dan 1 zakje)
    4 eieren
    geraspte schil van 2 citroenen

Method

Step 1

BISMILLAH

pinda's, suiker, kokos en citroenrasp mengen

olie toevoegen

één voor één de eieren er door roeren

Bakpoeder mengen door de bloem en deze toevoegen aan de massa

dan kleine langwerpige bolletjes vormen ; aan het eind een beetje tussen duim en wijsvinger samenknijpen

Maak ze niet te groot, want ze verdubbelen bijna tijdens het bakken

in een voorverwarmde oven op circa 140° ongeveer 15 à 20 minuten bakken. Deze koekjes blijven licht van kleur.

Zijn zachte koekjes, dus eerst een beetje laten afkoelen.

licht bestrooien met poedersuiker.

Voor een leuk effekt kan je ze in van die papiertjes verpakken net zoals een toffee

Als je die papiertjes niet kunt krijgen knip je ze gewoon zelf van papieren servetjes.

dit recept is voor een grote schaal (tauws)
als je minder wil maken gebruik dan gewoon overal de helft van. ik gebruik dan altijd een koffiekopje kokos, pinda’s en 1 theeglas olie en suiker , 2 eieren . Dan heb je ongeveer 70 koekjes

succes

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by 00kok00 on 06-10-2007

    lijkt me wel lekker!

  2. posted by kadilin on 06-10-2007

    dat zijn ze ook echt de moeite waard om ze te maken en echt heel gemakkelijk

  3. posted by sousi on 06-10-2007

    welke theeglas gebruik je

  4. posted by kadilin on 06-10-2007

    een normaal marokkaans theeglas
    ik heb het net nagemeten 2 glazen staat gelijk aan 1 1/2 koffiekopje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.