Mijn versie van de fantacake
2007-08-12- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.3 / 5)
18 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingrediënten:
4 eieren
250 gr bloem
250 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Half zakje bakpoeder van 16 gram dus 8 gram
125 ml zonnebloemolie
150 ml fanta
jam kokos hageltjes papieren cakevormpjes
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 170 graden.Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele luchtige massa. Voeg dan fanta en olie toe en mix dat er goed door.
Meng bloem met bakpoeder en zeef dat erboven. Mix er goed door tot een glad en luchtig beslag.
Vet een vorm van 30 cm doorsnede in (de kleinste bestillavorm) of een springvorm van 24-26 cm( heb ik gedaan) en bestrooi met bloem.Giet het beslag erin en bak in ongeveer 30-40 min gaar (heb de tijd niet in de gaten gehouden, dus blijven opletten ).
Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met wat water te mengen tot een mooi glazuur.
Laat de cake in de oven afkoelen (uitzetten en de deur elke 5 minuten een stukje verder open zetten) en daarna buiten de oven.
Haal uit de vorm en smeer er jam op.
Daarna doe je de ene helft met kokos, en de andere helft met hageltjes. maar dat mag je zelf weten.
Snijd ze dan in vierkantjes rondjes driehoekjes whatever en doe ze in een papieren cakebakje.
Dat lijkt mooi
posted by amientje on 28-08-2007
zo lekker ziet er heerlijk uit
posted by Mounake on 26-09-2007
Je moet trouwens eens cola proberen vinden ze hier thuis nog lekkerder dan Fanta !
posted by amientje on 27-09-2007
cola kan dat ook??
best grappig cola en fanta cakjes 🙂
posted by xchidax on 07-12-2008
lekker fanta cake!!:D
posted by nas1975 on 23-12-2008
kheb gemaakt maar hij zakte in. hoe kan dat
posted by beauty19 on 20-02-2009
Ik maak m ook altijd. Bij mij mislukt die nooit. ik denk dat je m te kort in de oven laat staan.
De originele is tog van Ellouisa???
posted by sadiye on 29-08-2010
hmm lekker ik ga deze maken