Loader

Prinsessentaart

2007-07-23
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 20
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

20 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • voor een ronde springvorm van 24 cm
    Voor het deeg:
    5 eieren
    150 gram suiker
    125 gram bloem
    25 gram maizena
    1 zakje vanillesuiker
    snufje zout
    Voor ertussenin:
    1 bekertje slagroom
    5 suikerklontjes
    een zakje klopfix
    aardbeien ongeveer 10
    Voor de versiering:
    Dit onderste kan je ook varieren wat je maar zelf wil:
    schrijfstiften
    prinsessenglazuur
    discohageltjes in zon potje
    een reep chocolade
    snoephartjes

Method

Step 1

Vet de bakvorm in en bestuif hem met bloem.

Mix de eieren met de suiker in 10 minuten luchtig en schuimig. Wel even de suiker zeven. Dan doe je de gezeefde bloem met de maizena en de zout erdoor heen scheppen, dus niet mixen. Zorg dat het luchtig blijft.

Dan doe je het in de voorverwarmde oven op ongveer 175 graden. Bak hem 45 minuten. Laat dan afkoelen in de springvorm voor een kwartier. Dan kan die eruit. Dan laat je hem verder afkoelen en snijd je hem in een vierkante vorm.

Dan mix je 250 ml slagroom met 5 suikerklontjes en een zakje klopfix. Snijd de cake in de lengte doormidden. Smeer de slagroom erop (niet alles bewaar wat voor de zijkanten) en doe er wat plakjes aardbei op, zoveel je wil. Zet dan de bovenkant erweer op. Besmeer de zijkanten van de taart met slagroom en de bovenkant met glazuur. DOe op de zijkanten de discohageltjes, net zo lang totdat je ongeveer geen slagroom meer ziet. het hele potje is bij mij opgegaan.

Dan kun je de taart versieren met van alles wat je wil. Ik heb deze taart met mijn nichtjes gemaakt dus zei hebben hem versierd met schrijfstiften snoepjes en chocolade.

Voor het smelten van de chocolade (als je ermee wil schrijven) dan doe je stukjes chocolade in een hittebestendige beker en dan zet je dat in de magnetron. Elke keer 30 sec op 800 watt, en steeds doorroeren. Je moet dat ongeveer 4 keer doen. Dus 4 keer 30 sec.

best makkelijk maar niet voor de beginneling

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by kauthar on 02-08-2007

    mijn dochter is pas 3 en ze maakt me gek ze wil alles van princes!! dus nu gaan we maar de taart maken!!

  2. posted by amientje on 28-08-2007

    lekker!!!!!!!!!!!!!!

  3. posted by Moeslima** on 06-09-2009

    ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.