Loader

Linzenschotel(lehdes)

2007-02-23
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 glas groene linzen(blonde linzen)
    300 gram kipfilet
    1 theelepel komijnpoeder
    1 mespunt sambal
    2 eetlepels olijfolie
    1 ui
    drie teentjes knoflook
    2 wortelen;
    1 flinke dessertlepel tomatenpuree
    ½ eetlepel kerrie
    1/2 theelepel zout
    1 bosje koriander.
    1 courgette in dun schijfje gesneden en bakken in olie
    3 aardappelen in dun schijven gesneden en bakken in olie goudbruin

Method

Step 1

Ong 4 eetl. Groenten saus in pannetje met een beetje water tot een licht papje opwarmen.

Bak kipfilet in beetje olijfolie.

Voeg de gehakte knoflook, de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden wortel toe. Laat dat 5 minuten meebakken met het vlees.

Voeg de linzen toe en schep alles goed door elkaar.

Voeg er zoveel water aan toe totdat alles onder staat.Voeg er de tomatenpuree, het komijnpoeder en de kerrie aan toe en vermeng alles met elkaar.

Doe het deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 20 a 30 minuten op laag vuur zachtjes koken.tot linzen "beetgaar" zijn.

Voeg er het zout en de grofgehakte koriander aan toe.

Neem een lasagne schaal schep met een flinke lepel de linzenmengsel in schaal en bedek deze met gebakken aardappeltjes en courgette en weer een flinke schep linzenmengsel, bewerk deze op het zelfde manier als het met lasagne doet allerlaatst het groenten saus erover gieten en deze in voorverwarmde oven ong 15 minuten tot een goudbruin kleur krijgt

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by miss ikkie on 24-02-2007

    kan je misschien een foto plaatsen??

  2. posted by kadilin on 08-01-2008

    klinkt lekker , ben dol op linzen ga ik zeker eens maken Lijkt me dat je dat ook best zonder kip of vlees kan doen Vegetarisch dus

  3. posted by Lerenkoken on 28-11-2008

    Ik wil dit graag maken maar ik zie in de omschrijving ‘groentensaus’en dit zie ik niet in de ingredienten. Is dit een kant-en-klare saus uit een zakje?

  4. posted by xor on 29-11-2008

  5. posted by elviarr on 10-12-2008

    een mix SILVO voor groentesaus met tuinkruiden. kun je ook voor het binden van sauzen en soep gebruiken

  6. posted by sadiye on 25-08-2010

    mmmmmmmmmm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.