Bapao
2007-02-15- Cuisine: Chinese
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 20
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor het deeg:
1 kg tarwemeel
2 zakjes instant gist
ong 300 ml lauwwarm water ( kan ook wat meer zijn)
150 gr suiker
2 a 3 eiwitten ( geklutst)
voor de vulling:
750 gr kipgehakt
twee grote uien
5 a 6 teentjes knoflook
zout
zoete ketjap
kerrie djawa ( dus geen masala)
Method
Step 1
doe de gist met de suiker en het water ( 300 ml) in een plastieke mengkom laat dat tien min op een warme plek staan
voeg dan de geklutste eiwitten toe en meng dat doorelkaar
zoeg dan de meel toe totdat het een soepel deeg wordt ( ev nog wat water of bloem extra toevoegen)
laat dat nu met een vochtige doek erover 1 uur rijzen
hak de knoflook en de uien fijn
bak de kipgehakt met de uien en de knoflook gaar voeg daar dan de kerrie en de zoete ketjap naar smaak toe en wat zout ( let op vulling is ook eenbeetje zoet)
laat dat afkoelen
verdeel dan het deeg in 20 balltjes maak ze plat en vul ze met het gehakt mengsel
stoom deze in een stoompan ong 20 a 25 min
bekleed de pan met bakpapier anders plakken ze en als je de bollen net gemaakt heb leg ze dan op een plaat met wat bloem anders plakken ze
nou veel succes
het zijn er veel maar je kan ze als ze gestoomd zijn in plastic zak invriezen en dan kan je ze gelijk uit de vriezer in de magnetron doen voor een of twee min ( met plastic zak)
posted by sjaahida on 15-02-2007
nou je de foto komt er apart bij want er is weer eens iets mis gegaan
posted by sara6 on 21-02-2007
dit lijkt me zo lekker..alleen je moet er denk ik de tijd ervoor nemen.In zo’n kouskouspan passen er maar een stuk of 5 in of kan je ze opelkaar stapelen?
posted by sjaahida on 22-02-2007
je moet er wel de tijd voor nemen ja.nee je kan ze niet opstapelen want dan word het een grote.ik weet niet hoeveel er in een cous cous pan gaan want ik stoom ze in een bamboe mandje en die heb je in verschillende grote. je moet even kijken hoe groot ze worden en dan effe passen in je pan. houdt er wel rekening mee dat ze nog rijzen in de pan. in ieder geval veel succes , hoop dat je het toch probeerd
posted by libeluli on 25-02-2007
woooooooooooooooooow, enne war haal ik zon bamboe mandje en ik ben geek! ik weet nieteens dat er kipgehakt is, haal ik dat gewoon bij de halal slager?? alvast bedankt ciaaaaaaaao beslama
posted by sjaahida on 25-02-2007
salaam nee hoor zo gek ben je niet hahaha ik heb bij de toko gehaald. en de kipgehakt kan je bij sommige slagers halen maar ik maak het meestal zelf. gewoon kipfile in stukken snijden en dan in de keukenmachine
posted by ummsalman on 12-12-2008
haha mijn keukenmachine was doorgebrand toen ik dat een keer heb gedaan(wel een oud ding maar ja) ik snap alleen het vullen van die deegballetjes niet echt…je maakt ze plat en dan vullen?? moet je dan de deeg om die vulling heenvouwen o.i.d? salaam ou 3alaikoem
posted by sjaahida on 05-09-2010
Wa3leikoum salaam wr wb,
Het vullen gaat als volgt je maakt van een deegballetje een rondje, de randen maakt je wat dunner dan het midden ( die vouw je namelijk weer over elkaar heen en anders wordn ze te dik) in het midden leg je wat vulling en dan vouw je het deeg dicht.