Loader

Rijst met Kip en Sperziebonen

2007-02-14
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 pak rijst
    - 500 g kipfilet in blokjes
    - olie om in te bakken
    - 450g sperziebonen of snijbonen uit blik of pot
    - 1 eetlepel mosterd
    - 1 eetlepel kerrie
    - 1dl appelsap
    - 1 a 2 eetlepel ketjap
    - zout
    - peper

Method

Step 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking bak intussen de blokjes kipfilet aan in heet olie. Zet warmtebron iets lager en bak kipblokjes vervolgens regelmatig omscheppend bruin en gaar.

Voeg er snij of sperziebonen aan toe, de mosterd, kerrie en de ketjap. Meng goed door elkaar en giet er de appelsap bij zodat het smeuige massa wordt, breng op smaak met peper en zout.

Serveer het samen met gekookte rijst.

Deel dit recept met anderen

Comments (13)

  1. posted by sjaahida on 14-02-2007

    zou je er misschien een foto bij kunnen doen dan heb ik er een beetje een idee van. vind het nu alleen heel apart met die mosterd en appelsap maar als ik her er lekker uit vind zien probeer ik het misschien wel . alvast bedankt

  2. posted by Nas on 15-02-2007

    so ik denk niet dat deze recept lekker is met appelsap, want appelsap maakt t eten zuur!! dus bedankt! beslama

  3. posted by elviarr on 15-02-2007

    hallo sjaahida
    het spijt me zeer heb geen foto.

  4. posted by elviarr on 15-02-2007

    Nas : sorry elviarr ik wil je niet beledigen maar ik weet niet of je die recepten voor de gein op deze site hebt gezet!! nouja zeg

  5. posted by sjaahida on 15-02-2007

    wil je die dan de volgende x als je het maakt maken? alvast bedankt. oja en een vraagje is het niet lekkerder om het met verse bonen te doen aangezien uit pot al helemaal dood gekookt is dan dan lijkt het mij zo snottig worden of zet je het vuur dan uit ofzo? nog bedankt voor je reactie

  6. posted by elviarr on 15-02-2007

    snottig,hahah je kan ook verse bonen gebruiken of andere groenten
    wat je wilt

  7. posted by sjaahida on 15-02-2007

    ok ja sorry klinkt een beetje gek.. maar is nie zo bedoeld hoor

  8. posted by Nas on 18-02-2007

    he elviarr nou ik moet toegeven t ziet er wel lekker uit hoor!! ik ga t echt een x proberen dan!!ben benieuwd!! miss te snel geoordeeld, sorry daarvoor!!!

  9. posted by sjaahida on 18-02-2007

    ziet er zeker lekker uit elviarr

  10. posted by elviarr on 18-02-2007

    Nas geef niets

  11. posted by elviarr on 18-02-2007

    dank….sjaahida

  12. posted by AishaSadé on 08-03-2007

    MMmmm lekker lekker.. heb het juist gemaakt! heb het wat aangepast, is super met rode kerrie ipv gele!! zeker proberen!!

  13. posted by gadjia 82 on 24-03-2007

    ziet er lekker uit

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.