Appeltaart
2007-02-11- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.1 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Benodigdheden:(voor het deeg)
300gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
175 gram koude boter
150 gram gezeefde witte basterdsuiker
1 afgestreken theelepel zout
Benodigdheden: (voor het appelmengsel)
1 kilo harde zure appels (of goudreinetten)
50 gram suiker
50 gram krenten
50 gram rozijnen
2 of 3 theelepels kaneel
3 theelepels citroensap
springvorm van 24 cm. doorsnede
Method
Step 1
Verwarm de oven voor tot 175 graden en zet het rooster 1 plaats onder het midden in de oven.
Vet de vorm in.
Klop het ei los met een vork.
Snijd de koude boter in dobbelsteentjes.
Meng de stukjes gesneden geschilde appel, suiker, gewelde en uitgeknepen krenten en rozijnen en het kaneel, met het citroensap.
Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de boter, het zout en 2/3 van het ei in een kom.
Kneed met de hand tot een samenhangend deeg.
Gebruik 3/4 van het deeg om de vorm te bekleden, maak een opstaande rand van ca. 3 cm.
Verdeel het appelmengsel over de met deeg beklede vorm.
Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes, druk ze iets plat en leg ze in ruitvorm op de appeltaart.
Bestrijk de ruitvorm met de rest van het ei.
Bak de appeltart in ca. 1 uur en 15 minuten gaar en goudbruin.
Laat de appeltaart in de vorm afkoelen tot de korst stevig is.
Verwijder dan de springvormrand.
Bestuif de appeltaart eventueel met poedersuiker, of spuit er in figuurtjes slagroom op.
Het laatste is niet geschikt voor slankelijners/sters
posted by Yaminaa on 11-02-2007
Ziet er mooi en lekker uit!
posted by ellouisa on 12-02-2007
lekkere ouderwetse appeltaart!!
posted by Samira82 on 06-04-2007
Dit is echt zoooo lekker helemaal met wat zelfgeklopte slagroom !
posted by Oem Anas AlHollandiy on 02-06-2008
Salaam alaykoem, moet hier perse zelfrijzend bakmeel bij of kan het ook met normaal meel? Als er zelfrijzend bakmeel bij moet, hoe noem je dat in het Marokkaans? (ik woon in maroc daarom. Barak Allahoe fieki! Wa salaam.
posted by mocrogangster on 29-09-2008
de appeltaart is echt lkkr ik heb er echt van genoten