Loader

Gehaktbroodjes

2007-02-05
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • voor de vulling:
    500gr gehakt
    een paprika
    2 spaanse pepers
    1 el paprikapoeder
    2el komijn
    1el zout
    bosje koriander
    bosje peterselie
    2 uien
    voor het deeg:
    400 gr bloem
    500 gr smida
    2 zakjes gist
    tl zout
    half theeglas olijfolie
    handwarm water
     extra olie voor het bakken

Method

Step 1

Maak eerst het deeg door de benodigheden voor het deegte mengen en te kneden tot een soepel deeg maak er twaalf bolletjes van en bestrijk die met nog een beetje olie laat ze met een doek erover 30 min rusten

Voor de vulling doe de de uien pepers en paprika in de keukenmachine en maak je ze fijn

Hak ook de koriander en de peterselie fijn

Meng dat vervolgens met de kruiden en het gehakt

Neem dan een bol deeg en maak daar een rondje van laat het midden iets dikker dan de randen verdeel hierover wat van het gehaktmengsel( laat de randen vrij)

en vouw en dan weer dicht bestrijk met olie en bak m dan in de pizzapan op lage stand

als de onderkant gaar is draai je m om en laat je de andere kant nog even bakken

is niet moeilijk om te maken maar bestwel veel werk

Deel dit recept met anderen

Comments (23)

  1. posted by sjaahida on 05-02-2007

    ik weet het recept is verdwaald hij moest bij deegwaren komen te staan, maar mijn pc spookt een beetje sorry

  2. posted by ellouisa on 12-02-2007

    ziet er lekker uit! Is het een soort gevulde harscha??

  3. posted by sjaahida on 12-02-2007

    nee het is heel zacht brood . net als dat berberse zachte brood weet je wel? en de vulling smaakt een beetje naar turkse pizza en is een beetje pittig

  4. posted by kadilin on 07-01-2008

    lekkere broodjes hoor ik ken ze ook. Wij vullen ze hier ook wel met stukjes kip;uitjes en paprika of met tonijn en gekookte eieren. En na het schapenfeest
    met het schapenvet, waar nog van die kleine stukjes vlees aanzit. Lekker hoor maar je moet daarna wel lijnen. Je reccept is waarschijnlijk verdwaald omdat een lekkere salade er wel bij smaakt ha ha ha. Waarom stuur je geen mailtje aan de beheerder(via contact) deze zal dan en je naam toevoegen en het recept onder de juiste categorie plaatsen

  5. posted by Oumyousra on 21-09-2008

    Ja wij maken het ook…tagori noemt het in het berbers…lkhoubz b chahma. lekkerrr in de ramadan!!!

  6. posted by Oumyousra on 21-09-2008

    maar meid ik snap niet hoe jij die dicht maakt…doe jij 2 bollen op elkaar plakken?? of wat??

  7. posted by sjaahida on 26-12-2008

    neej ik rol het deeg uit, en dan een plakje gehakt erin dan vouw ik m zeg maar dicht en dan druk ik het plat en rol ik m nog een keer uit zodat ie weer rond is

  8. posted by souraua on 16-01-2009

    he ik heb een vraagje als je geen pizzapan heb waar kan je het dan in doen? bedankt

  9. posted by sjaahida on 14-03-2009

    je hebt van die dikke stalen marokkaanse pannen ( waar ze dat zachte brood ook in maken )

    Anders zou ik het gewoon in een koekepan proberen 😉

  10. posted by Zahira25 on 12-04-2009

    HMMMMM super lekker heb het ook gemaakt alleen waren die van mij een beetje te dik hihihih.
    Maar wel erg lekker

  11. posted by yassmina4ever on 03-09-2009

    moet je het in olie bakken of boter

  12. posted by yassmina4ever on 03-09-2009

    Ik zie het al in olie,maar veel of weinig olie

  13. posted by yassmina4ever on 03-09-2009

    Ik zie het al in olie,maar veel of weinig olie

  14. posted by gerda on 03-09-2009

    bestrijken met olie en dan bakken

  15. posted by agnes21 on 03-09-2009

    sjaahida, zou jij me kunnen uitlegen wat – SMIDA is? Alvast bdankt

  16. posted by agnes21 on 03-09-2009

    sjaahida, zou jij me kunnen uitlegen wat – SMIDA is? Alvast bdankt

  17. posted by gerda on 03-09-2009

    smida is griesmeel/semoule

  18. posted by yassmina4ever on 04-09-2009

    Dus met olie bestrijken en dan bakken in pizzapan,ok ik dacht in een pan met olie op fornuis

  19. posted by yassmina4ever on 04-09-2009

    Dus met olie bestrijken en dan bakken in pizzapan,ok ik dacht in een pan met olie op fornuis

  20. posted by amira1 on 06-09-2009

    salaam,
    ik had een vraagje dat gehakt moet dat gaar zijn of rauw.alvast bedankt

  21. posted by sjaahida on 25-08-2010

    Ik bestrijk het broodje met olie en bak het in een droge pan ( ik ben er achter gekomen dat het ook in een normale koekepan kan 😀
    Het gehakt moet gewoon rauw zijn.

  22. posted by sweetberbertje on 13-02-2012

    hmmm dat ziet er lekker uit zeg, maar heb een vraagje… er staat 2 zakjes gist welke gist is dat???

  23. posted by sjaahida on 29-02-2012

    Dat zijn die kleine zakjes gedroogde gist ( volgens mij zit er 7 gram in een zakje)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.