Loader

Choco-smida marmercake

2011-08-20
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 23
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

23 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 4 eieren ( groot)
    300ml melk + nog 2 eetlepels melk
    2 zakjes vanillesuiker
    350 gr suiker
    250 gram bloem
    250 gram fijne smida
    1 zakje bakpoeder
    3 hele volle eetlepels cacao
    300 ml olie
     

Method

Step 1

doe de smida in een kom met de 300 ml melk en meng dat goed

doe in een andere kom de olie met de suiker en een zakje vanillesuiker

meng dat goed ... sla er dan een voor een de eieren doorheen goed mengen het wordt mooi licht van kleur en een beetje schuimig.

doe hier de bloem en de bakpoeder bij en roer het rustig door tot het goed vermengd is.

als dat goed vermengd is meng je er de smida- melk mix bij.

dan verdeel je het beslag over 2 kommen in de ene helft doe je dat tweede zakje vanillesuiker, de 2 eetlepels melk en de cacao.weer goed doorroeren.

vet een bestilla bakblik in en bebloem hem.

giet hier in cirkels om en om de verschillende beslagen in... zodat je het marmer effect krijgt.

doe het dan op 150C (hetelucht anders  denk ik 160/ 170) ongeveer en half uur in de oven tot  ie gaar is .

(check met een sateprikker in het midden, als hij er droog uitkomt is ie gaar)

ook lekker met cocos door het lichte beslag heen, maar doe er dan ook nog een beetje extra melk doorheen anders wordt je cake zo droog

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by sjaahida on 26-01-2007

    ik heb iets verkeerd erin gezet … in de heteluchtoven is het 150C en in de gewone oven ongeveer 160/170C… sorry

  2. posted by miss ikkie on 06-02-2007

    nog een vraagje ik heb cocos melk.. kan je dat ook er in doen.. ik weet echt niet waar voor cocos melk eigenlijk is vandaar.

  3. posted by sjaahida on 06-02-2007

    ik zou het echt nie weten . probeer het uit zou ik zeggen. cocosmelk gebruiken wij meestal in curry’s of soep. maar je kan er ook zoetigheid mee maken. maar ik ken alleen thaise zoetigheid wat ermee gemaakt wordt en dat is echt heel zoet.. ( ik vind het zelf persoonlijk niet zo lekker) ik zal mn moeder inshallah om wat recepten met cocosmelk te vragen. maar zijn wel thaise recepten… ik hoor het inshallah wel van je of je er behoefte aan heb xxxxxx veel salam

  4. posted by sjaahida on 22-02-2007

    wajow… de punten gaan steeds omlaag hahahahaha steeds minder waardering snik snik.. sorry ik heb niks te doen hihi

  5. posted by miss ikkie on 17-03-2007

    aah mislukt :'(

  6. posted by sjaahida on 17-03-2007

    inshallah volgende keer beter…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.