Fried chicken
2007-01-16- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1 kg
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 kg kip vleugels
bloem
zout
paprikapoeder of cayennepeper
1 bouillon tablet
1 pannetje water
1 liter olie om te bakken
Method
Step 1
in een pan met water, doe je de kip vleugels.dan laat je die koken met wat, zout en een boulliontablet en paprika poeder, ongeveer 20 min.
Dan laat je die uitlekken.en proef je of ze zout genoeg zijn, anders doe je er wat bij en wat paprika poeder. en goed laten afkoelen dan vul een een grote plastic zak met veel bloem, en doe je kip erin en schudden maar.tot alles onder de bloem zit dan laat je ze zo in de plastic zak zitten.een uurtje of zo in de koel kast, dan zet de frituur pan aan.
hij moet goed heet zijn en bak de kip goud bruin .ik hoop dat het smaakt
bil hane we shife
dit een makkelijk recept,en lekker.je kan ook zelf je kruiden bepalen.ik vindt het zo het lekkerst niet te veel kruiden.lekker met een frisse salade en friet.
posted by sjaahida on 17-01-2007
dan heb ik nog een tip om je laagje nog krokanter te krijgen… nadat je de kip in de bloem hebt gedaan dompel je het in water en daarna nog een x door de bloem dan is je kip net als die van kentucky… hoop dat jullie hier wat aan hebben
posted by saneffa on 17-01-2007
he bedankt voor de tip,zo leren we nog wat van elkaar.maar maak jij die ook dan op deze manier klaar?
posted by sjaahida on 18-01-2007
nou ik laat de kip meestal gewoon rauw kruid en dan en dan door de bloem , water en weer door de bloem . maar ik denk dat dit een beter idee is …. de kip eerts te koken dan hoef je niet zolang te frituren.
ik heb ook nog een light-tip: als je een hete luchtoven hebt kan je de kip ook in de oven doen, maar dan is wel wel iets minder knapperig, op 200C moet je het dan doen
posted by ellouisa on 21-01-2007
klinkt heerlijk!! Dit ga ik binnenkort eens proberen 🙂
posted by xchidax on 07-12-2008
Je hebt van die pakjes in extra heet en mild bij de toko waar op precies staat hoe je kentucky fried chicken moet maken, ze smaken exact hetzelfde ik ben zelf niet zo gek op kip maar mijn gezin wel 🙂
posted by samira1978 on 24-12-2008
als je echt de kfc kip wilt moet je de kip nadat je hem hebt gekruid marineren in karnemelk en daarna in meel dompelen.
eet smakelijk!
posted by Miss Safae on 29-11-2010
moeten ze persé een uur in de koelkast?
posted by coconut on 22-09-2011
je kunt kip kruiden met chilipoeder aan het bloem toevoegen