Donuts
2006-12-11- Skill Level: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.5 / 5)
44 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 3 eieren
3 volle eetlepel bona
2 vanillesuiker
1 blokje gist
snufje zout/ of 1 theelepel
1 theelepel suiker
2 grote glazen melk of 400 ml lauwe melk
1 kg bloem.
recept van siroop:
2 glazen suiker
1 glas water
1 eetlepel honing
ongeveer een kwartier laten koken op laag vuur.
Method
Step 1
eieren, boter, vanille suiker, blokje gist en lauwe melk
dan roeren met je handen.
dan elke keer bloem bij doen.
het kan zijn dat er een heel klein beetje bloem over blijft.
het moet een soepele deeg zijn net als brood of zelf iets soepeler.
maar dit mag je niet veel kneden.
dan laten rijzen ongeveer 30 minuten, dan aanrecht bestuiven met meel
dan deeg uitrollen ongeveer 1 cm dik zoals hier boven de foto rondjes uitsnijden met een grote glas.
en daarbinnen doe je met een dop van een limonade fles eruit snijden.
dan weer 30 minuten laten rijzen, op bakpapier zodat het niet plakt
en dan bakken in olie, maar met hoge vuur het bakt heel snel.
dan kan je het laten afkoelen en dan in chocolade glazuur dopen
of je maakt van te voren een siroop en daar moet je de donut heet in dopen .
als je geen siroop of chocolade gebruikt dan moet je wel 3 eetlepels suiker in doen want anders is het niet zoet, maar het lekkerst is met siroop.
eet ze vers!
posted by ellouisa on 14-12-2006
mmm ziet er heerlik uit!!
posted by Yaminaa on 16-12-2006
Dit recept lijkt een beetje op die van Dina (m.nl) en ze zijn inderdaad heerlijk!
posted by casawia33 on 26-12-2006
ik heb ze gemaakt,en die zijn verrukelijk.het recept is precies die van berliner bollen(bini in het marokkans)hied moubarak jamihan.
posted by saidael on 28-12-2006
Ik ga deze zeker proberen
posted by Cindarella on 07-01-2007
Dat ziet er lekker uit. Ik ga het zeker proberen.
posted by miss ikkie on 08-01-2007
inderdaad weer een gejate recept van dina..
posted by libeluli on 16-01-2007
salam salmita, dit is idd eenrecpet van dina, en het ziet er heerlijk uit, wat je beter kan doen is de naam erbij zeten van wie dit is, dan voorkom je trouble. dankje om dit met ons te delen, want inshallag ga ik deze make en ook inshallah die lange vingers met slagroom, dat is een topper, ciaoooo aleikoum salam
posted by libeluli on 19-01-2007
SALAM DAMES-IK HEB ZE GEMAAKT DIE DOUNTS DAN, EN ZE WAREN MJAMIE AANRADER DUS, CIAO ALEIKOUM SALAM
posted by niwahoo on 17-09-2007
wat bedoel je met een blokje gist
posted by couscous on 04-12-2008
ik maak ze maar er zit gaatjes er in warooms salam
posted by Soukainaa on 07-12-2008
hmmm is inderdaad lekker!:D
posted by niwahoo on 25-03-2010
blokje gist meer uitleg graag
posted by taker3ashtbt on 09-08-2010
WAT IS BONA?
posted by karin87 on 02-08-2011
ik vroeg me ook af wat bona is ?? is dat die boter die merk ???? sorry datik het vraag
posted by karin87 on 02-08-2011
ik vroeg me ook af wat bona is ?? is dat die boter die merk ???? sorry datik het vraag