Loader

Garnalen in knoflooksaus

2006-12-04
  • Servings: 4
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 400 gr rauwe grote garnalen (gepeld)
    4 tomaten
    2 uien
    7 teentje knoflook
    koriander
    olie en olijfolie
    twee flinke eetl van mijn kruidenmix

Method

Step 1

doe een beetje zonnebloem en olijfolie in de pan en laat dat langzaam warm worden

doe daar de gesneden uien en de knoflook die in plakjes gesneden is bij en laat dit op zacht vuur glazig worden

als ze zacht zijn doe er dan zout en de kruiden en ev. nog een beetje saffraan bij

roer dat door en doe dan de tomaten bij laat even pruttelen tot het gaar is doe het dan in de blender en pureer het zeg maar.

doe het weer terug in de pan en doe de garnalen erbij zodra ze aan de onderkant roze worden omdraaien en het vuur uitzetten, garnalen moet je niet te gaar laten worden!!!!!

als ze helemaal roze zijn zijn ze gaar

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by yousra_k on 04-11-2007

    salaam,,,
    ik heb een vraagje… bij jouw kruidenmengsel staat komijn, tajinkruiden en elhanout ,,
    wat zijn dat voor kruiden??,, want ik weet niet wat je daar mee bedoeld

  2. posted by kadilin on 06-11-2007

    assalaam Yousra,met komijn wordt bedoeld Kamoen, Ras el Hanut is een mengsel van diverse kruiden,koop je gewoon bij de marokkaanse slager,hier in Marokko heeft bijna ieder winkeltje een ander mengseltje. Ik denk dat Sjahidaa met Tajinkruiden gewoon die kruiden bedoelt die bijna in ieder Marokaanse keuken staat, vast ook in de jouwe.Alle marokkaanse vrouwen,die ik hier ken mengen altijd al de kruiden door elkaar heen. Ik zelf doe dat niet omdat naar mijn idee bijna alles hetzelfde smaakt. Als het anders is, hoop ik dat Sjahidaa zelf reageert dan leren wij er samen weer wat van

  3. posted by sjaahida on 06-11-2007

    wa3leikoum salaam wa ra7matoullah wa barakaatouh zusters , sorry ik kom niet zo vaak meer op de site…
    idd kemoun is in het nl komijn en ras el hanout is een kruidenmengsel wat in marokkanse winkels verkocht wordt en bij de slager staat er soms tajinkruiden op het zakje/ doosje dus je moet er gewoon naar vragen bij de slager. ras el hanout betekent kruiden van de kok , dus ja dat is voor iedereen verschillend

  4. posted by kadilin on 07-11-2007

    assallaam er staat een recept voor ras el hanout onder de categorie dibersen
    kan je als je alle kruiden in huis hebt dat zelf maken, lijkt me lekker

  5. posted by kadilin on 07-11-2007

    ik bedoel natuurlijk diversen

  6. posted by yousra_k on 07-11-2007

    wa sallaam,,ik ben je dankbaar voor het antwoord kadilin en tevens ook sjaahida

  7. posted by Mounake on 07-01-2008

    Echt een super recept niet zo zwaar maar echt “fris” met de tomaat erbij !!!
    echt proberen wie het nog niet heeft geproefd

  8. posted by sjaahida on 08-01-2008

    Dank je wel meid 😉

  9. posted by prinses nisrin on 29-11-2009

    Hallo!
    Bedankt voor je heerlijke recept.
    Heb een vraagje moet je die tomaten wel eerst ontvellen?
    x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.