Loader

Bruine nasi

2006-12-01
  • Servings: ong. 6 a 8 pers
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (1.5 / 5)

1.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 6 kopjes rijst ( liefst 4 pandan en 2 surinaamse)
    1 zakje diepvries erwtjes
    2 stuks prei ong 500gr
    mushroomflavoured sojasaus
    vissaus ( je kan ook zout gebr.)
    3 a 4 eieren
    smaakversterker vetsin
    ev. kip of garnalen

Method

Step 1

kook eerst de rijst gaar en laat die afkoelen

snijdt de prei in dunne ringetjes

verhit olie in een wok en bak garnalen of kipfile gaar.

voeg daarna de erwtjes toe ( gooi ze nog bevroren in de pan)

als het vocht verdampt is en de erwtjes hebben deukjes(dan zijn ze gaar) doe je de eieren erbij.

bakken tot het gaar is.

dan vissaus ( of zout als je dat niet hebt ) en smaakversterker en de mushroomflavoured soya saus erbij

meng alles en doe dan de rijst en de prei

vermeng dit alles goed en laat nog ff bakken.

je kan het beste 2 houten lepels gebruiken dan wrijf je ze tegen elkaar aan met de rest ertussen dan is het makkelijker om alles te vermengen.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by nicjah on 01-12-2006

    wat is dit chinees-surinaams ofzo???
    wat is bruine nasi kennen we niet wel nasi goreng die bruin wordt door zoete ketjap die je er als laatste bij doet.zo is het in de indische /molukse keuken .

  2. posted by sjaahida on 03-12-2006

    is chinese nasi…
    maar als ik het voor een marokkaan maak noemen ze het altijd bruine nasi, dus voor het gemak heb ik het er zo in gezet.
    en ik doe de ketjap er eerder door want als je de rijst er eerder bij doet heb je dat je er nog soms te veel witte rijst bij hebt zitten.
    zo mengt het gemakkelijker
    en je hebt gelijk in de indische keuken heet het nasi goreng , maar deze nasi is dus niet indisch en ik ook niet vandaar dat het ook niet als nasi goreng in staat

  3. posted by mamafaatje on 13-03-2007

    hmmm ben gek op de chinese en de surinaamse keuken.. ga dit zeker maken.. thnx

  4. posted by sjaahida on 13-03-2007

    als je vragen hebt hoor ik het inshallah wel. de kip van de chow min is hier ook heel lekker bij…x en veel succes

  5. posted by Naimaxx on 02-11-2010

    waar koop je die mushroomflavoured soya saus? Is deze in de supermarkt verkrijgbaar en hoeveel moet erbij? En de vissaus? Welke vissaus bedoel je? En is het een tablet? Waar koop je die? En hoeveel moet erin? Kan je die smaakversterker weglaten of smaakt het dan minder? En waar koop je deze? Wil het graag een keer maken. Let me know!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.