Perzik-slagroomtaart
2006-11-12- Skill Level: Moelijk
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.4 / 5)
7 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 4 eieren, gescheiden
125 gr witte basterdsuiker
4 el warm water
Snufje zout
40 gr maizena
40 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 groot blik perziken (850 gr geloof ik), uitgelekt
2-3 pakjes slagroom
2-3 zakjes vanillesuiker
2-3 zakjes klopfix
Nogatine of gebakken geschaafde amandelen
Method
Step 1
Scheid de eieren in wit en geel. Klop de eiwitten met de helft van de suiker en een snufje zout stijf (als je de kom op zn kop kan houden en er valt niks uit dan is het pas stijf genoeg!).
Klop de eigelen met het water en de suiker en de rest van de suiker tot een lichtgele creme. Schep de eiwitten op de eigelen en zeef hierop de bloem, maizena en bakpoeder.Schep het door elkaar en zorg dat de lucht erin blijft, dus niet mixen of roeren
Giet het in een ingevette springvorm van 22 cm en bak hem op 160 graden voor 25-30 minuten gaar.
Laat hem helemaal afkoelen en snijd dan in twee of drie lagen. Pureer de helft van de perziken en snijd de andere helft in partjes. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en klopfix. Schep een deel van de slagroom door de perzikpuree en besmeer hiermee de bodems. Stapel ze op elkaar en besmeer de buitenkant met slagroom. Versier de zijkanten met nogatine of amandelschaafsel en de bovenkant met de perzikpartjes en de rest van de slagroom.
posted by amina12 on 25-11-2006
hm lekker
posted by Miss_brazil on 06-12-2006
Hey Ellouisa, ik krijg die eiwitten niet stijf als ik die suiker er bij doe!! Daar worden ze zacht van… Mijn deeg was helemaal mislukt
posted by ellouisa on 06-12-2006
hoi meid, je moet zorgen dat de eieren op kamertemperatuur zijn, dat er absoluut GEEN EEN druppeltjes eigeel bij komt en je moet de suiker toevoegen terwijl je aan het kloppen bent dus niet alles in een keer op t eind erbij gooien. Ik doe het trouwens met de mixer. Paar minuutjes en klaar.
posted by Miss_brazil on 06-12-2006
ik had het ook met de mixer gedaan, maar de eieren waren wel koud en ik had de suiker in één keer toegevoegd!! Bedankt voor de tips: je receptjes zijn fantastisch: kheb er al veel geprobeerd. (alleen klop ik dus nooit zo n grote hoeveelheid van de suiker bij mij eiwitjes op) Liefs xx
posted by faridaeten on 01-02-2007
hallo dames,
ik heb de taart gisteren geprobeerd,en de resultaat komt heel goed en de smaak heerlijk,ik voor mijn man vant heeft jarig en hij heeft heerlijk.
dank u voor de recept.
posted by Moussie on 22-10-2007
Ik heb hem vandaag gemaakt, nou hij is superlekker!! Deze ga ik vaker maken, ik ga experimenteren met andere vruchten.
posted by koken20 on 31-05-2009
hej,
ziet er lekker uit ik zal hem inschAllah snel proberen,
tnx voor het recept