Loader

Perzik-slagroomtaart

2006-11-12
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 4 eieren, gescheiden
    125 gr witte basterdsuiker
    4 el warm water
    Snufje zout
    40 gr maizena
    40 gr bloem
    1 tl bakpoeder
    1 groot blik perziken (850 gr geloof ik), uitgelekt
    2-3 pakjes slagroom
    2-3 zakjes vanillesuiker
    2-3 zakjes klopfix
    Nogatine of gebakken geschaafde amandelen

Method

Step 1

Scheid de eieren in wit en geel. Klop de eiwitten met de helft van de suiker en een snufje zout stijf (als je de kom op zn kop kan houden en er valt niks uit dan is het pas stijf genoeg!).
Klop de eigelen met het water en de suiker en de rest van de suiker tot een lichtgele creme. Schep de eiwitten op de eigelen en zeef hierop de bloem, maizena en bakpoeder.Schep het door elkaar en zorg dat de lucht erin blijft, dus niet mixen of roeren
Giet het in een ingevette springvorm van 22 cm en bak hem op 160 graden voor 25-30 minuten gaar.
Laat hem helemaal afkoelen en snijd dan in twee of drie lagen. Pureer de helft van de perziken en snijd de andere helft in partjes. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en klopfix. Schep een deel van de slagroom door de perzikpuree en besmeer hiermee de bodems. Stapel ze op elkaar en besmeer de buitenkant met slagroom. Versier de zijkanten met nogatine of amandelschaafsel en de bovenkant met de perzikpartjes en de rest van de slagroom.

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by amina12 on 25-11-2006

    hm lekker

  2. posted by Miss_brazil on 06-12-2006

    Hey Ellouisa, ik krijg die eiwitten niet stijf als ik die suiker er bij doe!! Daar worden ze zacht van… Mijn deeg was helemaal mislukt

  3. posted by ellouisa on 06-12-2006

    hoi meid, je moet zorgen dat de eieren op kamertemperatuur zijn, dat er absoluut GEEN EEN druppeltjes eigeel bij komt en je moet de suiker toevoegen terwijl je aan het kloppen bent dus niet alles in een keer op t eind erbij gooien. Ik doe het trouwens met de mixer. Paar minuutjes en klaar.

  4. posted by Miss_brazil on 06-12-2006

    ik had het ook met de mixer gedaan, maar de eieren waren wel koud en ik had de suiker in één keer toegevoegd!! Bedankt voor de tips: je receptjes zijn fantastisch: kheb er al veel geprobeerd. (alleen klop ik dus nooit zo n grote hoeveelheid van de suiker bij mij eiwitjes op) Liefs xx

  5. posted by faridaeten on 01-02-2007

    hallo dames,
    ik heb de taart gisteren geprobeerd,en de resultaat komt heel goed en de smaak heerlijk,ik voor mijn man vant heeft jarig en hij heeft heerlijk.
    dank u voor de recept.

  6. posted by Moussie on 22-10-2007

    Ik heb hem vandaag gemaakt, nou hij is superlekker!! Deze ga ik vaker maken, ik ga experimenteren met andere vruchten.

  7. posted by koken20 on 31-05-2009

    hej,
    ziet er lekker uit ik zal hem inschAllah snel proberen,
    tnx voor het recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.