Loader

Turkse rijst

2006-10-28
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.2 / 5)

3.2 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 glas rijst
    2 glazen rijst
    1 kippenbouillon blokje
    1 lepel roomboter
    arpa sehriye ( soort van vermicelli te koop bij de Turkse winkel)

Method

Step 1

Was de rijst met koud water en laat deze afdruipen.

Doe de boter in de pan en laat deze smelten. Doe de arpa sehriye erbij en bak deze al doorroerend bruin. Zodra deze bruin zijn doe je de afgedruipte rijst erbij en bak je dit even samen door elkaar. Daarna giet je de 2 glazen rijst erbij en de kippenbouillon en breng je het aan de kook en zet je het daarna op laag vuur sluit de deksel af en laat het koken tot het water helemaal weg is. Daarna zet je het uit en laat je de rijst 10 minuten rusten.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by sjaahida on 19-02-2007

    even een vraagje er staat een glas rijst en dan twee glazen rijst… hoeveel glazen rijst heb je nou nodig? en hoeveel van die vermicelli . ik vind turkse rijst nameljik heerlijk wil het graag een x proberen

  2. posted by PreciousWoman on 27-10-2008

    volgens mij is het 1 glas water en 2 glazen rijst of andersom

  3. posted by samira1978 on 24-12-2008

    tja we moeten het wel precies weten hoor!

  4. posted by ummsalman on 01-01-2009

    het is 1 glas rijst en 2 glazen water

  5. posted by Sma on 27-03-2009

    Wat zou je er eventueel bij kunnen serveren. Het lijk mij zo saai om alleen rijst te eten. Heeft iemand suggesties?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.