Turkse rijst
2006-10-28- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.2 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 glas rijst
2 glazen rijst
1 kippenbouillon blokje
1 lepel roomboter
arpa sehriye ( soort van vermicelli te koop bij de Turkse winkel)
Method
Step 1
Was de rijst met koud water en laat deze afdruipen.
Doe de boter in de pan en laat deze smelten. Doe de arpa sehriye erbij en bak deze al doorroerend bruin. Zodra deze bruin zijn doe je de afgedruipte rijst erbij en bak je dit even samen door elkaar. Daarna giet je de 2 glazen rijst erbij en de kippenbouillon en breng je het aan de kook en zet je het daarna op laag vuur sluit de deksel af en laat het koken tot het water helemaal weg is. Daarna zet je het uit en laat je de rijst 10 minuten rusten.
posted by sjaahida on 19-02-2007
even een vraagje er staat een glas rijst en dan twee glazen rijst… hoeveel glazen rijst heb je nou nodig? en hoeveel van die vermicelli . ik vind turkse rijst nameljik heerlijk wil het graag een x proberen
posted by PreciousWoman on 27-10-2008
volgens mij is het 1 glas water en 2 glazen rijst of andersom
posted by samira1978 on 24-12-2008
tja we moeten het wel precies weten hoor!
posted by ummsalman on 01-01-2009
het is 1 glas rijst en 2 glazen water
posted by Sma on 27-03-2009
Wat zou je er eventueel bij kunnen serveren. Het lijk mij zo saai om alleen rijst te eten. Heeft iemand suggesties?