Donutkoekjes
2006-10-21- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 30
Average Member Rating
(4.1 / 5)
41 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 250 gram boter (bleuband niet smelten, maar wel op kamertemparatuur)
50 gram poedersuiker
1 volle eetlepel anijszaad
half zakje bakpoeder
meel
Method
Step 1
- deo de ingredienten bij elkaar
- voeg beetje bij beetj emeel toe totdat het ene soepel deeg word
- verdele het in 2 stukken
- rol 1 stuk uit.
- snij er met een gals of vormpje rondjes uit
- snij met een dopje van een limonadefles uit elk rondje weer een rondje (net als donuts
- leg het op een bakplaat (die bedekt is met bakpapier)
- bak het op 200 graden in de oven
LET OP DEZE KOEKJES ZIJN SNEL GAAR.
Smelt de chocolade en dompel de koekjes erin
maak met een spuitje of sateprikker slierten op de chocolade
posted by samya on 21-10-2006
Tbarkallah meid zien er goed uit ga morgen meteen uitproberen 🙂
posted by yasmina on 22-10-2006
tbarkallah perfect
posted by ellouisa on 22-10-2006
ziet er leuk uit zeg!!
posted by samya on 22-10-2006
siham heb je enig idee hoelang ze in de oven moeten? En de hoeveelheid meel?
posted by sihamkleuter on 22-10-2006
samy aik wete niet hoeveel meel, maarhet wa sniet veel ongeveer 400/500 gram, voeg gewoon beetje bij beetje toe, totdat je ene soepel handelbaar dege hebt. in de oven moet je het gewoon in d egaten houden, bij mij waren z ein een kwartiertj egAAR MAAR DAT KAN VERSCHILLEN PER OVEN
posted by samya on 22-10-2006
okeej k ga het gewoon uitproberen zo. Chokran hbiba!!!
Nog een laatste vraagje hoe wist je dat ze gaar waren want verschilt per koekje 😮
posted by sihamkleuter on 22-10-2006
nou ze worden iets roder van kleur.(niet te rood hoor!)
posted by samya on 22-10-2006
OKeej weet genoeg ga zo meteen aan de slag en laat het weten X
posted by Nacira on 22-10-2006
Zooooooooooooooooooo wat mooi, lekker hoor, en ik maar denken dat je geen koekjes meer zou maken… xxxx
posted by samya on 22-10-2006
heb deze vandaag gemaakt en ze zijn lekker zacht… echt toppie! chokran
posted by Yaminaa on 02-11-2006
Samya, op welke stand heb je ze gemaakt en hoelang heb je ze in de oven gehad?
posted by Yaminaa on 05-11-2006
Ik heb ze gemaakt ,ze waren echt heerlijk! Ik heb de foto op marokko.nl geplaatst.
posted by moslima14 on 20-11-2006
ik zet ze nu ff in de oven en kijken hoe ze worden
posted by superkok on 16-12-2007
zien er lekker uit
posted by akhiras on 03-10-2008
heel lekker!!!!dank je wel
posted by samira30 on 06-10-2008
hey die anijzaad moet je die malen of hoeft niet
posted by tarifitmoslima on 04-12-2008
moet ik in choclade der in doen
posted by nadiia on 19-02-2009
ik heb ze een keer gemaakt maar, ze waren hard hoord zo.
posted by mali on 24-03-2009
salaam wa3aleikoem, moet je persé anijszaads gebruiken?