Fantacake
2006-10-11- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
51 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 4 eieren
250 gr bloem
250 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Half zakje bakpoeder
125 ml zonnebloemolie
150 ml fanta
Glazuur:
Soepkom poedersuiker
Wat water
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele luchtige massa. Voeg dan fanta en olie toe en mix dat er goed door. Meng bloem met bakpoeder en zeef dat erboven. Mix er goed door tot een glad en luchtig beslag. Vet een vorm van 30 cm doorsnede in (de kleinste bestillavorm) en bestrooi met bloem.
Giet het beslag erin en bak in ongeveer 30-40 min gaar (heb de tijd niet in de gaten gehouden, dus blijven opletten ).
Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met wat water te mengen tot een mooi glazuur. Laat de cake in de oven afkoelen (uitzetten en de deur elke 5 minuten een stukje verder open zetten) en daarna buiten de oven. Haal uit de vorm en begiet met het glazuur. Laat hard worden en serveer.
posted by sihamkleuter on 11-10-2006
Fanta??? hmmmm ik ga het zekers uitproberen
posted by sihamkleuter on 11-10-2006
OOk ene tip misschien voor anderen: in plaats van invetten, kan je het baklik ook bedekken met bakpapier, dat plakt nooit
posted by ellouisa on 11-10-2006
ja fanta! Het maakt de cake superluchtig en zacht, echt heerlijk! En je proeft maar een vleugje sinaasappel uiteindelijk. Dit is echt mijn lievelingscake geworden 🙂
Bakpapier doe ik idd ook wel eens.
posted by MADAME CUISINE on 12-10-2006
hmmm, hij ziet er heerlijk uit.
Door de koolzuur, komen er luchtbelletjes vrij, en wordt hij zacht en hoog.
Wat gebeurt er als ik de cake direct uit de oven haal en op het aanrecht laat afkoelen? Zakt hij dan in?
posted by relb on 12-10-2006
bedankt voor het recept! Heb deze cake zelf gisteren gemaakt, maar 30-40 min. is te kort in de oven. De volgende keer doe ik het iets langer. De cake was idd heel luchtig.
posted by ellouisa on 12-10-2006
dan kan hij iets inzakken idd. Niet veel, maar je hebt dan geen mooie ronde bovenkant meer.
posted by prinsesje_bloom on 14-10-2006
Ik heb de cake nu in de oven. Hij is bijna klaar, maar hoe lang moet hij in de oven blijven om af te koelen? Moet het glazuur erop als de cake helemaal koud is of als de cake nog wat warm is?
posted by Marisah on 14-10-2006
hij is echt heeeel lekker!
posted by ellouisa on 14-10-2006
Thanks marisah!
Ik weet niet precies hoelang hij er in moet, ik doe gewoon elke 5 minuten de oven een stukje verder open. HIj hoeft niet helemaal koud te zijn, een half uurtje ofzo… Het glazuur erop doen als hij afgekoeld is.
posted by marocovic on 14-10-2006
moet je fanta gebruiken of kan je ook gewoon orange gebruiken
posted by ellouisa on 14-10-2006
je kan elk merk sinas gebruiken
posted by prinsesje_bloom on 14-10-2006
Wat is deze cake ZOET!!
Ik hou heel erg van zoet, maar dit was echt te zoet. De volgende keer als ik hem maak, doe ik er geen glazuur op. En ik zal van 250gr suiker naar 200gr gaan. Voor de rest was hij goed gelukt, hij was ook lekker zacht. En trouwens ik heb gewoon sinas van de aldi gebruikt.
posted by ellouisa on 15-10-2006
oh ik vond dat wel meevallen, maar dat is natuurlijk bij iedereen anders 🙂
Misschien omdat de sinas van de aldi zoeter is….
posted by sennar on 15-10-2006
ik heb de cake vandaag gemaakt, heb nog niet geproefd, maar zo te zien is het wel gelukt. Ik heb zelf fanta lemon gebruikt en een dun glazuur laag op gedaan, zo ziet er alleen glanzend uit en daar bovenop poedersuiker. Bedankt voor je recept, echt een topper
posted by ellouisa on 15-10-2006
Ben benieuwd hoe hij smaakt sennar!! Laat je het weten?? xxx
posted by sennar on 15-10-2006
zal ik zekers doen. heb net een beetje meegegeven voor mijn schoonma, best risky eigenlijk 🙂
posted by MADAME CUISINE on 15-10-2006
ik ga deze cake ook nu maken!1
Ik ben benieuwd!
posted by ellouisa on 15-10-2006
🙂 Leuk!! Ben ook benieuwd wat je er van vindt!!
posted by Rzinia on 15-10-2006
he kun je ook andere frisdrank gebruiken? ik ben niet zo een sinasfan? 🙁
posted by ellouisa on 15-10-2006
ik lust ook geen sinas, je proeft het helemaal niet terug, hooguit een vleugle sinaasappel. Je kan ook sevenup gebruiken… als er maar prik in zit 🙂
posted by Rzinia on 15-10-2006
oke dan ik wil hem zeker deze week maken. 😀 ik ga op je site kijken voor welke glazuren je allemaal hebt. je hebt er echt veel. welke kun je me aanraden?
posted by ellouisa on 15-10-2006
🙂 ik vind deze glazuur van poedersuiker, vanilleglazuur en chocoladeglazuur toch het lekkerst 🙂 Oja en honingglazuur ook wel 🙂
posted by prinsesje_bloom on 15-10-2006
Ja, zou kunnen dat het aan de sinas ligt. Maar ik hem weer gemaakt hij zit in de oven. Ik heb er minder suiker in gedaan. Ben benieuwd!! Het glazuur ga ik dit keer vervangen door geroosterde amandelen. Ik laat wel weten hoe hij is geworden. 😉
posted by prinsesje_bloom on 15-10-2006
Ellouisa, heb jij een eigen site? Ik wil er ook wel op kijken als het mag, kan??
posted by Rzinia on 15-10-2006
http://www.come2me.nl/sites/index.php?bijnaam=ellouisa
dit is haar site. bij forum heeft ze een topic glazuursoorten. nou ze heeft er echt ontzettend veel
posted by prinsesje_bloom on 15-10-2006
THANKS THANKS!! Ik ga gelijk kijken.
posted by Rzinia on 15-10-2006
he ellouisa en straciatella of chocolade-notenglazuur? zou dat ook lekker zijn?
posted by prinsesje_bloom on 15-10-2006
Nou de cake is klaar. MAAR!! helemaal in elkaar gezakt 🙁 Hoe kan dat nou!! BOEHOEHOE 🙁
posted by Rzinia on 15-10-2006
ze zei iets met in de oven laten met deur dicht en dan elke paar minuten een klein beetje de ovendeur verder openen.
posted by prinsesje_bloom on 15-10-2006
Dat heb ik ook gedaan!
posted by prinsesje_bloom on 15-10-2006
Maar hij is zo plat als een dubbeltje!
Hij lijkt nu meer op Alharcha.
🙁
posted by sennar on 16-10-2006
elouissa, de cake was goed gelukt, sommige vonden hem te zoet, anderen weer niet, al met al een succes. heb me precies aan jou baktijd en methoden gehouden. ik heb alleen fanta lemon gebruikt en dun laag glazuur, lees mijn eerdere opmerkint.
posted by Rzinia on 16-10-2006
kan ik ook casis gebruiken 😀
lijkt me heerlijk namelijk en er zit er prik in
posted by ellouisa on 16-10-2006
Je moet hem echt een half uur laten afkoelen inde oven en de oven steeds een stukje verder open doen, anders zakt hij in. En ook tijdens het bakken de oven nooit opendoen!!!
posted by ellouisa on 16-10-2006
Leuk dat te horen sennar, misschien volgende keer wat minder suiker dan 🙂
posted by ellouisa on 16-10-2006
Rzinia, cassis weet ik niet, misschien dat hij dan een grauwe kleur krijgt….. Die straciatellaglazuur lijkt me ook lekker idd :)Gebruik je fantasie 😉
posted by prinsesje_bloom on 16-10-2006
Ellouisa, hoeveel gram zit er in een zakje bakpoeder die je gebruikt? Want je hebt zakjes van 7 gr en van 15 gr.
posted by ellouisa on 16-10-2006
15 gr
posted by prinsesje_bloom on 16-10-2006
Even voor de duidelijkheid. Moet je na de baktijd, de cake in een gesloten oven laten en pas daarna elke 5 min de oven verder open??
posted by prinsesje_bloom on 16-10-2006
Ik schaam me vreselijk met al mijn vragen! 🙁
posted by lekkerbekje1998 on 17-10-2006
bij mij was die ni echt luchtig ik heb alles juit gedaan 🙁
posted by ellouisa on 17-10-2006
maakt niet uit prinsesje! Ik doe na het bakken de oven uit en de deur op een kier. Dan elke 5 minuten steeds een stukje verder open. Ongeveer een half uur en dan is het wel goed.
posted by ellouisa on 17-10-2006
Jammer lekkerbekje, heb je misschien te lang gemixt na het toevoegen van de bloem? Zo mix je namelijk de lucht eruit….
posted by moslima27 on 20-10-2006
hij was heerlijk.ik ga hem nu nog een keer maken.weetje ik vind dat ie de smaak van die roze koeken heeft.die glace’s van de winkel.heerlijk
posted by ellouisa on 20-10-2006
hihi ja idd 🙂
posted by mijngevoel on 21-10-2006
lekker recept hoor ik ben echt een cake mens,ga het meteen proberen…
posted by asma29 on 02-11-2006
hehe ellouisa,ik heb deze cake vaandag gemakt,het is heel goed geluk.maarik heb sinas er in gedaan en ik heb 100 gr suiker er in gedaan omdat 250 gr vind ik betjes te zoet.en ik heb voor galzuur gewoon jam met amandlen boven op.bedank voor je recepten allamal.beslema
posted by Yaminaa on 02-11-2006
Ik heb ‘m nu al twee keer gemaakt volgens jouw recept en het was echt supper lekker! Ik heb het alleen wel met chocolade versierd en niet mer glazuur. En tevens heb ik de taart na 45 min. in de oven te hebben gedaan daar ook in gelaten voor een half uurtje om af te koelen zonder dat ik het deurtje van de oven open heb gelaten. Hij was erg luchtig, na twee dagen nog steed!
Hieronder het resultaat:
foto – imageshack – bestaat niet meer
Ik hoop dat ie het doet.
Elouissa, mijn complimenten schat!
posted by ejsem on 12-11-2006
als ie aan het bakken is kan je dan gewoon de oven open doen, want me moeder heeft laatst een cake gemaakt maar je mocht de oven niet opne doen tijdens het bakken dus ik vroeg me af
groetjes ejsem
posted by ellouisa on 12-11-2006
yamina hij ziet er heerlijk uit!!!
Ejsem, je mag bij een cake NOOIT de oven opendoen voordat de baktijd voorbij is!!
Dus geldt voor alle cakerecepten. Je hebt dan kans dat hij inzakt. En waarom zou je hem opendoen?
posted by amina12 on 13-11-2006
lekker krijg eer echt zin in!!!!!!!!
tnx
xxx
posted by Cindarella on 10-01-2007
Apart..Met fanta.Ik ga het echt proberen.
posted by najou on 16-01-2007
ik heb het nu in de oven ik hoop dat hij gelukt is maar zo te zien wel
ik hoop dat ie smaakt
posted by najou on 16-01-2007
hij is heel lekker dames alleen heb ik de glazuur er op gedaan toen de cake nog lauwwarm was en het is er in getrokken maar wel lekker de volgende keer maar geduld hebben en wachten tot ie koud is
posted by ibtissam96 on 20-01-2007
hij is heerlijk ik heb hem al 6 keer gemaakt voor mijn hele familie
posted by miss ikkie on 21-01-2007
ik ben helemaaaaaal niet zon keukenprinsses,,hoewel ik dat wel graag wil zijn. maar hij was gelijk in 1 X gelukt.. ik was zoo blij. gelijk naar mn ma gestuurd. hij was lekker hoog en luchtig.. en ik heb em helemaal niet een half uur laten afkoelen.gelijk er uit. hihi.. heb je nog meer van dit soort makkelijke en lekkere recepten??xxx
posted by ellouisa on 21-01-2007
Leuk om te horen dames!
Ik heb een heleboel recepten hier geplaatst miss ikkie. Je kan ook op mijn topic op marokko.nl kijken. Hier is de link:
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=594000
posted by miss ikkie on 23-01-2007
oepsss..volgens mij had ik de vorrige keer een hele bakpoeder zakje gebruikt.nu wil ik em weer maken,ik ben bang dat et niet meer gaat lukken.ik zie nu pas dat het een halfe bakpoeder zakje had moeten zijn :O
posted by tahtah on 20-09-2008
Hee,
Tijdens het maken van de cake zakte hij
plotseling in, hij was heel rond en bol
en in de oven viel hij ineens in elkaar.
Het deeg was schuimig, en de eieren en
het suiker heb ik heel lang gemixt en toch snap ik niet wat er mis mee is.
graag snel antwoord, dankjewel =)
posted by Dounya101 on 31-08-2009
bij mij was hij nog niet gaar van binnen.
posted by Mo20jr on 02-09-2009
ik heb deze cake gisteren gemaakt, en hij was helaas mislukt. omdat ik hem vroeg uit de oven haalde.. had geen geduld ervoor.. hij was verder helemaal goed. alleen van binnen heel waterig nog.. 1 tip voor alle mensen.. als je denkt dat de cake van boven bruin is, weet dan dat die nog niet gaar is.. dat lijkt alleen maar zo.. en zet hem op 170 graden. en als laatste zet je de windmolen aan van de oven. dan bak die in eenkeer heel goed gaar. succes verder..