Appelbroodjes
2006-10-11- Skill Level: Moelijk
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 12-16 stuks
Average Member Rating
(3.6 / 5)
19 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 20 gr verse gist of 1 zakje gedroogde gist
100 ml lauwe melk
Snufje zout
75 gr zachte boter
50 gr suiker
1 ei
350 gr bloem
Vulling:
2-3 appels
30 gr gehakte amandelen of hazelnoten
1 el maizena of bloem
1 tl kaneel
1 el suiker
Sap en schil van 1 citroen
Method
Step 1
Verse gist oplossen in de melk en 10 minuten afgedekt laten staan. Droge gist door bloem mengen. Bloem (met gist of zonder gist) in een kom doen. Melk, suiker en ei erbij en even mengen. Dan de boter erdoor mengen en het snufje zout erbij doen. Alles kneden tot een glad deeg (als het plakt wat bloem toevoegen). Laat dit afgedekt voor 30 minuten rijzen.
Snijd ondertussen de appels in kleine stukjes en meng het met de kaneel, hazelnoten, maizena, suiker, citroenrasp en - schil.
Rol het deeg daarna uit tot een vierkante lap van 30 bij 40 cm. Verdeel de vulling hierover en rol het strak op (vanaf de brede kant). Snijd het in plakjes van 2 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat nog een kwartier afgedekt rijzen. Daarna bestrijken met eidooier en op 225 graden voor 15 minuten bakken.
* Je kan de kaneel weglaten als je er niet van houdt.
* Het deeg groeit niet erg in volume tijdens het rijzen.
posted by sami on 12-10-2006
is het wel luchtig ?
posted by ellouisa on 13-10-2006
ja
posted by Wafaa on 17-10-2006
kan ik in plaats van amandelen/hazelnoten ook rozijnen gebruiken?
ik ga die vandaag inscha allah maken!!
posted by ellouisa on 17-10-2006
Jahoor dat kan!
posted by libeluli on 08-11-2006
mjamieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ellouisa en libeluli strikes again, ssssssssjooooooooooo hey echt lekker hoor, ik krijg maar complimentjes op me werk hihihihi die zijn voor jou hoor- ga zo door liefs libeluli
posted by gelderse on 08-11-2006
Heerlijk i.p.v appeltaart. Bij een lekker mok koffie.
posted by ellouisa on 08-11-2006
🙂 Leuk om te horen dames!!!
posted by amientje on 31-08-2007
wat is lauwe melk daar heb ik nooit van gehoord(hihih)
posted by Moussie on 30-09-2007
Ik heb ze uitgeprobeerd, op zich wel lekker, maar ze zijn bij mij niet luchtig, maar juist een beetje hard. Wat heb ik fout gedaan?
posted by Koezina_Layla on 06-10-2007
ik heb uitgeprobeerd maar een beetje droog en hard vond ik het wel
ik denk dat het een kwestie is van vaker uitproberen dan wordt ie vast beter
posted by AmatoAllah on 06-03-2009
hummmmmmmmm ze zien er lekker uit