Loader

Kip met olijven

2006-10-08
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • marinade:
    - peterselie/koriander
    - grote teen knoflook geperst
    - Marokkaanse kruiden (zwarte peper, gember, saffraan en die geelige weet niet hoe het heet, en zout)
    -olijfolie
    -citroensap
    - 1 ui
    ...........
    -een hele zachte kip
    1 tomaat en een kommetje groene pitlozen olijven

Method

Step 1

- doe de ongredienten voor de marinade in de keuken

machine en maal het goed door elkaar.

- wrijf hier de kip van binnen en buiten goed mee in en

en laat het lekker een nachtje intrekken, dan is hij op

z'n best

- braad de kip even rondom aan in een snel kookpan en

voeg dan watertoe, de kip moet voor de helft

zichtbaar blijven. Laat dit rustig 3 kwartier sudderen

tot de kip lekker zacht is. Laat de kip dan uitlekken in

een vergiet.

- Het kookvocht, laten sudderen en hier een geraspt

tomaatje (ZONDER VEL) aan toe voegen. en een schepje honing en op het

laatse de olijven ( in ringetjes gesneden). even laten

meekoken.

kip licht bestrooien met zout en dan insmeren met bona,

dan krijg je een lekker kanpperig velltje, en mooi goudbruin bakken in de oven

serveren op mooie bord met de saus er over gegoten en niet te vergeten lekker Marokkaans brood

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by nour on 19-10-2006

    hoi meid bedoel je marokkaanse kruiden plus de zwarte peper,gember, safraan,en kurkuma denk ik dat je bedoald of alleen de kruiden die je noemt

  2. posted by Thouriatjuh on 25-10-2006

    slm, alleen zwarte peper, safraan kurkuma en gember…. kurkuma die bedoelde ik thnx bslm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.