Kip met olijven
2006-10-08- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- marinade:
- peterselie/koriander
- grote teen knoflook geperst
- Marokkaanse kruiden (zwarte peper, gember, saffraan en die geelige weet niet hoe het heet, en zout)
-olijfolie
-citroensap
- 1 ui
...........
-een hele zachte kip
1 tomaat en een kommetje groene pitlozen olijven
Method
Step 1
- doe de ongredienten voor de marinade in de keuken
machine en maal het goed door elkaar.
- wrijf hier de kip van binnen en buiten goed mee in en
en laat het lekker een nachtje intrekken, dan is hij op
z'n best
- braad de kip even rondom aan in een snel kookpan en
voeg dan watertoe, de kip moet voor de helft
zichtbaar blijven. Laat dit rustig 3 kwartier sudderen
tot de kip lekker zacht is. Laat de kip dan uitlekken in
een vergiet.
- Het kookvocht, laten sudderen en hier een geraspt
tomaatje (ZONDER VEL) aan toe voegen. en een schepje honing en op het
laatse de olijven ( in ringetjes gesneden). even laten
meekoken.
kip licht bestrooien met zout en dan insmeren met bona,
dan krijg je een lekker kanpperig velltje, en mooi goudbruin bakken in de oven
serveren op mooie bord met de saus er over gegoten en niet te vergeten lekker Marokkaans brood
posted by nour on 19-10-2006
hoi meid bedoel je marokkaanse kruiden plus de zwarte peper,gember, safraan,en kurkuma denk ik dat je bedoald of alleen de kruiden die je noemt
posted by Thouriatjuh on 25-10-2006
slm, alleen zwarte peper, safraan kurkuma en gember…. kurkuma die bedoelde ik thnx bslm