Walnoot- dadel cake
2006-10-07- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.3 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1. 4 eieren.
2. 1 glas olie.
3. 1 glas suiker.
4. 1 vanillesuiker.
5. 1 glas walnoot& dadels.
6. 1 glas meel.
7. 1 bakpeder.
Method
Step 1
Doe de eiren, olie, vanillesuiker en suiker goed bij elkaar en mix het goed met een handklopper. De walnoot, en dadels erbij doen (dadels in kleine stukken snijden en dan in de keukenmachine mixen.). De dadels plakken aan elkaar dus alles moet van elkaar los. Zodra alles goed geklopt is, doe je de meel en bakpoeder erbij. klop het goed door elkaar. schenk het daarnu in een ingevette schaal, en zet het in de oven.
Verwarm de oven op 280 grade. maar zodra de cake erin komt, verminder je hem naar 200 grade. de cake is erg gevoelig.
De cake kan van de boven kant zwart worden, strooi en poedersuiker overheen, of anders met bessenjam en strooi je er stukken walnoot bovenop.
Eet smakelijk!!
posted by afital on 08-10-2006
hoezo zwart wat bedoel je dr mee aangebrand of niet
posted by Hanoena on 08-10-2006
Ja, zoiets, maar dat komt aleen maar doordat hij zo gevoelig is :D!
posted by faam on 18-10-2006
voeg hierbij 1 thel kaneel en 1 thel gemallen gember en 2 glazen meel.
posted by Hanoena on 20-10-2006
hm, nog nooit geproberd, mAar k zal t wel is proberen..welke smaak heeft het dan??
posted by Yaminaa on 02-11-2006
Is dat niet een beetje een te hoge stand voor een cake? Ik doe mijn cakes altijd op 170/180 geraden.
posted by oujdia24 on 16-09-2009
klein of groot glas