Pompoensoep
2006-10-05- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
Average Member Rating
(4.7 / 5)
7 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingrediënten
3 sneetjes oud witbrood, in blokjes
1 pompoen (ca. 1 kilo)
1 ui, grofgehakt
3 friszure appels (bijv. Granny Smith), in stukken
2 theelepels gedroogde rozemarijn
750 ml kruidenbouillon (van tablet)
1 stokbrood, gesneden
125 ml Crème fraîche
Method
Step 1
Bereiden
Broodblokjes in kom leggen, overgieten met 500 ml heet water en laten weken. Pompoen met scherp mes in parten snijden. Pitten en draden verwijderen en stukken pompoen schillen. Pompoenvruchtvlees in blokjes snijden. Water uit brood knijpen. In soeppan brood, pompoen, ui, appel en rozemarijn met bouillon aan de kook brengen. Soep afgedekt 40 min. zachtjes koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. Stokbrood 5 min. verwarmen. Soep met staafmixer pureren. Crème fraîche door soep roeren en pittig met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier borden verdelen en met stokbrood serveren.
Heerlijke soep voor de koude dagen
posted by kadilin on 14-01-2008
ga ik zeker eens proberen. Krijg hier regelmatig van een vriend van mijn man hele grote pompoenen . Ik kook ze alleen met couscous lekker !!!!!!!!
Vaak geef ik een gedeelte weg omdat ik niet iets anders weet. Ga dit zeker eens proberen, ben dol op soep .Laat het nog wel eens weten!