Garnalenkroketjes
2006-09-27- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 30+
Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500 gram hollandse garnalen (gepelde)
2 zakjes aardappelpuree van maggi (in 1 pak zitten 2 zakjes)
1 rode paprika
1 groene paprika
1 ui
eetlepel peper
halfzakje viskruiden van (silvo)
zout naar smaak
bord met paneermeel en meel.
1 kom geklopte ei (ongevere 4 eieren)
Method
Step 1
- snij depaprikas in blokjes
- rasp de ui
- doe het in een koekenpan (met beetje olie), laat op zacht vuur bakken
- doe de kruiden erbij
- doe als laatset de garnalen bij.
- laat ongeveer kwartiertje met deksel sudderen
- giet het in een vergiet en laat het afkoelen
- bereidt de aardappelpuree zoals staat aangegeven op de maggi pak
- voeg de garnalenmengsel bij de aardappepuree.
- laat het afgedekt in dekoelkast opstijven voor ene half uur
- vorm balletes, langwerpige staafjes, of rondjes van de garnalen/aardappelvulling.
- haal het door de ei
- en haal het dan door de meel en paneermeel
- Laat het were opstijven in de koelkast, als je z eniet gelij gaat bakken kan je ze invriezen.
tip: bij de lidr hebben ze een grote zak diepvriesgarnalen voo reen redelijke prijs
Als je ze hebt ingevroren, moet je als je wil bakken gelijk vanuit de vriezer in de hete olie bakken (dus niet laten ontdooien!
posted by saadia29 on 27-09-2006
Ik hou niet van garnalen, kan ik ook wat anders voor in de plaats nemen?
Bijv. groenten, worden het dan groentenkroketten??
posted by sihamkleuter on 27-09-2006
ja, dat kan, maar dan zou ik iet sminder aardappelpure egebruiken,aardappelpuree , is meer om d eboel plakkerig te maken.
posted by Hind on 28-09-2006
Moet je ze bakken in de frituur of kan het gewoon in een koekepan met wat olijfolie??? Wil het dit weekend gaan proberen insja Allah
posted by sihamkleuter on 28-09-2006
je moet z efirturen in zonnebloemolie.
dat kan in een frietjes ban. Of een diepe pan met veel olie (de kroketjes moeten ondergedompeld zijn.) Ik plaats vanavond de foto
posted by Hind on 28-09-2006
Ben benieuwd naar de foto, ze klinken heel lekker. Ga ze van het weekend maken insja Allah. Oh en choukran voor het antwoord op mijn vraag
posted by sihamkleuter on 28-09-2006
Helaas is de fot niet duidelijk. onze camera heeft een lens die eigenlijk alleen voor verre afstanden bedoelt is.
posted by libeluli on 28-09-2006
maar we kunnen ze wel bekijken en volgens mij zin ze eeeeeeeeeeerg lekker! xxxx
posted by Nacira on 29-09-2006
Ooooooooooooooh lekker joh, ga ze binnenkort ook uitproberen…hmmmmmmmmm
posted by Juffie on 30-09-2006
Sihamkleuter is wel van de tapas he?
posted by sihamkleuter on 30-09-2006
haha inderdaad, ik ben van de snelle hap……:)
posted by Zahira on 30-09-2006
lekker hoor!! lijkt wel erg veel op mijn recept, ik doe er alleen geen paprika in.
posted by sihamkleuter on 01-10-2006
ja zahira, veel recepten lijken op elkaar:).
Ikdoe overal en altijd paprika in, het maakt het gerecht net iets lekkerder, en voode kleur vind ikhet ook heel mooi.
posted by missbatata on 02-10-2006
Lekker makkelijk, hebje nog meer van dit soort makkelijke recepten, het liefst iets waar kaas in zit hahaha
posted by saartje2009 on 04-08-2009
Ik koop niks bij de lidl maar wel albert heijn en jumbo.
posted by sadiye on 04-08-2009
lidl is is beste supermarkt 😛
posted by aaznag on 08-09-2009
ik heb ze geprobeert te maken maar het is niet gelukt bij mij de vulling is te soepel ik krijg er geen balletjes van gemaakt weet jij hoe dat kan
posted by sara38 on 05-10-2009
hoi; ik moet steeds aan die nummers denken . waar emilgatoren in zitten . plus ze zitten ook op paneermeel.
posted by gerda on 05-10-2009
sara je kan ook brood drogen in de oven dan als het afgekoeld is malen in de keuken machine dan heb je ook paneermeel
posted by sara38 on 11-10-2009
hallo; ik heb een vraagje kan ik ook gewoon zelf aardappelpuree maken. zonder dat pakje te kopen.
posted by gerda on 11-10-2009
natuurlijk zelfgemaakt is het lekkerst
ik zou niet teveel boter en melk toevoegen