Loader

Garnalenkroketjes

2006-09-27
  • Servings: 30+
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Loempia met gehakt

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

  • Tonijnflappen

    Tonijnflappen

  • Garnalenbriwats

    Garnalenbriwats

  • Guacamole

    Guacamole

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 500 gram hollandse garnalen (gepelde)
    2 zakjes aardappelpuree van maggi (in 1 pak zitten 2 zakjes)
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    1 ui
    eetlepel peper
    halfzakje viskruiden van (silvo)
    zout naar smaak
    bord met paneermeel en meel.
    1 kom geklopte ei (ongevere 4 eieren)

Method

Step 1

  1. snij depaprikas in blokjes
  2. rasp de ui
  3. doe het in een koekenpan (met beetje olie), laat op zacht vuur bakken
  4. doe de kruiden erbij
  5. doe als laatset de garnalen bij.
  6. laat ongeveer kwartiertje met deksel sudderen
  7. giet het in een vergiet en laat het afkoelen

  1. bereidt de aardappelpuree zoals staat aangegeven op de maggi pak
  2. voeg de garnalenmengsel bij de aardappepuree.
  3. laat het afgedekt in dekoelkast opstijven voor ene half uur

  1. vorm balletes, langwerpige staafjes, of rondjes van de garnalen/aardappelvulling.
  2. haal het door de ei
  3. en haal het dan door de meel en paneermeel
  4. Laat het were opstijven in de koelkast, als je z eniet gelij gaat bakken kan je ze invriezen.

tip: bij de lidr hebben ze een grote zak diepvriesgarnalen voo reen redelijke prijs

Als je ze hebt ingevroren, moet je als je wil bakken gelijk vanuit de vriezer in de hete olie bakken (dus niet laten ontdooien!

Deel dit recept met anderen

Comments (20)

  1. posted by saadia29 on 27-09-2006

    Ik hou niet van garnalen, kan ik ook wat anders voor in de plaats nemen?
    Bijv. groenten, worden het dan groentenkroketten??

  2. posted by sihamkleuter on 27-09-2006

    ja, dat kan, maar dan zou ik iet sminder aardappelpure egebruiken,aardappelpuree , is meer om d eboel plakkerig te maken.

  3. posted by Hind on 28-09-2006

    Moet je ze bakken in de frituur of kan het gewoon in een koekepan met wat olijfolie??? Wil het dit weekend gaan proberen insja Allah

  4. posted by sihamkleuter on 28-09-2006

    je moet z efirturen in zonnebloemolie.
    dat kan in een frietjes ban. Of een diepe pan met veel olie (de kroketjes moeten ondergedompeld zijn.) Ik plaats vanavond de foto

  5. posted by Hind on 28-09-2006

    Ben benieuwd naar de foto, ze klinken heel lekker. Ga ze van het weekend maken insja Allah. Oh en choukran voor het antwoord op mijn vraag

  6. posted by sihamkleuter on 28-09-2006

    Helaas is de fot niet duidelijk. onze camera heeft een lens die eigenlijk alleen voor verre afstanden bedoelt is.

  7. posted by libeluli on 28-09-2006

    maar we kunnen ze wel bekijken en volgens mij zin ze eeeeeeeeeeerg lekker! xxxx

  8. posted by Nacira on 29-09-2006

    Ooooooooooooooh lekker joh, ga ze binnenkort ook uitproberen…hmmmmmmmmm

  9. posted by Juffie on 30-09-2006

    Sihamkleuter is wel van de tapas he?

  10. posted by sihamkleuter on 30-09-2006

    haha inderdaad, ik ben van de snelle hap……:)

  11. posted by Zahira on 30-09-2006

    lekker hoor!! lijkt wel erg veel op mijn recept, ik doe er alleen geen paprika in.

  12. posted by sihamkleuter on 01-10-2006

    ja zahira, veel recepten lijken op elkaar:).
    Ikdoe overal en altijd paprika in, het maakt het gerecht net iets lekkerder, en voode kleur vind ikhet ook heel mooi.

  13. posted by missbatata on 02-10-2006

    Lekker makkelijk, hebje nog meer van dit soort makkelijke recepten, het liefst iets waar kaas in zit hahaha

  14. posted by saartje2009 on 04-08-2009

    Ik koop niks bij de lidl maar wel albert heijn en jumbo.

  15. posted by sadiye on 04-08-2009

    lidl is is beste supermarkt 😛

  16. posted by aaznag on 08-09-2009

    ik heb ze geprobeert te maken maar het is niet gelukt bij mij de vulling is te soepel ik krijg er geen balletjes van gemaakt weet jij hoe dat kan

  17. posted by sara38 on 05-10-2009

    hoi; ik moet steeds aan die nummers denken . waar emilgatoren in zitten . plus ze zitten ook op paneermeel.

  18. posted by gerda on 05-10-2009

    sara je kan ook brood drogen in de oven dan als het afgekoeld is malen in de keuken machine dan heb je ook paneermeel

  19. posted by sara38 on 11-10-2009

    hallo; ik heb een vraagje kan ik ook gewoon zelf aardappelpuree maken. zonder dat pakje te kopen.

  20. posted by gerda on 11-10-2009

    natuurlijk zelfgemaakt is het lekkerst
    ik zou niet teveel boter en melk toevoegen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.