Loader

Nasiballen

2006-09-25
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 22
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

22 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Loempia met gehakt

  • Tonijnflappen

    Tonijnflappen

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

  • Garnalenbriwats

    Garnalenbriwats

  • Guacamole

    Guacamole

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 400 gram rijst (gebroken rijst, of kleine korrel)
    1 zakje nasikruiden
    zout op smaak
    sambal
    1 ui
    beteje kosbar of ma3dnous
    kipfilet
    paprika
    meel
    paneermeel
    eieren

Method

Step 1

  1. kook de rijst totdat het plakkerig is (dus te gaar koken)
  2. laat de rijst afkoelen
  3. snij d erode paprika in blokjes en raps het ui in een pannetje
  4. laat de rode paprika en ui in d epan bakken
  5. snij de kipfilet in hele kleine blokjes (je kan ook gehakt gebruiken ipv kipfilet)
  6. doe d ekipfilet bij in de pan
  7. doe er het zakje nasikruiden bij
  8. doe er saffraan bij
  9. doe zout op smaak bij

Laat de kipmengsel afkoelen. Doe dan de kipmengsel bij de plakkerige rijst.proef of er genoeg smaak aan zit (beetje te vele zout isbeter want het moet nog door de meel, en dan verliest het altijd wat smaak.)

voeg de sambal ook naar smaak toe.

  1. klop 5 eieren los in een kom.
  2. doe in ene groote diepe bord (of schaal) een beetje meel, met veel paneermeel mengen.
  3. maak van de rijst/kipmengsel kleine balletjes.
  4. hala de balletje sdoor het ei
  5. en haal het daarna door de meel/paneermeel heen
  6. gebruik veel paneer meel

Laat de balletjes opstijven in de koelkast voordat je ze eop hoog vuur in olie bakt.

Vries de balletje sin, en je kan ze daarna gewoon bevroren in d eolie doen.

Ik heb een hele lading gemaakt en ingevroren. i saltijd handig!

eet smakelijk

Deel dit recept met anderen

Comments (23)

  1. posted by oortje31 on 26-09-2006

    ze waren erg lekker!!

  2. posted by sihamkleuter on 26-09-2006

    heb je ze gemaakt? die van mij waren een beetje flauw.

    Morgen ga ik garnalenkroketje smaken, als ze lukken zet ik het recept erop

  3. posted by ellouisa on 27-09-2006

    lijkt me lekker! Ga ze eens proberen en dan wat meer sambal erbij ofzo 😉

  4. posted by miss ikkie on 27-09-2006

    dit recept wil ik zeker inshallah van de week proberen lekker voor in de ramadan

  5. posted by MAMAKE2006 on 29-09-2006

    moet het een diepe pan zijn met véél olie?

  6. posted by sihamkleuter on 29-09-2006

    Ja gewoon net als je frietjes bakt.

  7. posted by sihamkleuter on 29-09-2006

    De nasiballen moeten dus ondergedompeld zijn

  8. posted by MAMAKE2006 on 29-09-2006

    Hé SK, de nasiballen waren héééérlijk, mijn man kon er niet van afblijven!! Thx

  9. posted by sara6 on 30-09-2006

    nou meiden heb ze gemaakt, eff kijken hoe ze vanavond smaken.Thanks voor het recept 😉

  10. posted by moslima27 on 01-10-2006

    hee dames kunnen ze ook met garnalen worden gemaakt

  11. posted by sami on 02-10-2006

    hallo ik heb ze gemaakt en ze waaren lekker,meid.

  12. posted by Juffie on 05-10-2006

    Siham, ze waren herlich…thanks!!

  13. posted by Juffie on 05-10-2006

    trouwens moslima, ik heb ze ook met vis gemaakt, dus denk dat het met garnalen kan, maar snij ze wel klein, anders valt de rijstbal uit elkar

  14. posted by amiradonia on 07-07-2007

    ik heb de nassiballen ook net gemaakt heerlijk dankjewel voor het recept sk.

  15. posted by Ravermoslima on 27-09-2007

    zoveel goeie complimenten amai ik ga ze zeker uitbroberen u hoort dan nog wel van mij .

    GROETJES

  16. posted by nador girl on 08-10-2007

    ik heb ze ook gemaakt ze waren lekkerrrrrrrrrrrrrr thnx…

  17. posted by bouchra1 on 05-11-2008

    ik heb ze gegeten bij mijn nicht voor de eerste keer, en nu ga ik ze zeker zelf thuis maken.. overheerlijk.. besaha allemaal

  18. posted by hananne on 01-05-2009

    ik ga ze morgen proberen ben heel erg beniewd of het lukt als het lukt of niet hopelijk niet dan zal ik het zeggen
    dag

  19. posted by sisigirl on 03-05-2009

    hai
    ik heb ze gemaakt toen ik er balletjes van maakte vlogen ze uit elkaar hebben jullie messchien een idee hoe dat komt

  20. posted by saadia29 on 05-09-2009

    oh god, die goeie ouwe tijd hahah

  21. posted by sadiye on 05-09-2009

    hahahahahaha

  22. posted by saadia29 on 05-09-2009

    Ik ben zu nu aan het maken hmmmmmmm

  23. posted by hanan1977 on 10-09-2009

    kan je aangeven hoeveel kipfilet je nodig hebt voor bovenstaand recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.