Sinaasappeldonuts
2006-09-23- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: ongeveer 30/35 stuks
Average Member Rating
(4.6 / 5)
18 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 3 eieren
200 ml lauwwarme melk
200 ml vers geperste sinaasappel of sinaasappelsap van appelsientje
1 vanillesuiker
80 gram suiker
3 eetlepels bona
1 blokje gist (= ongeveer 42 gram verse gist)
1 kilo meel (kan ietsje sminder of ietsjes meer zijn
(het moet soepel deeg zijn)
voor het glazuur:
honing
suiker
Method
Step 1
- meng de eieren, de lauwwarme melk en de sinsappelsap. en de gist
- meng daarna de boter de suiker, vanille suiker, en zout.
- voeg beetjebij beetje de meel toe (het moet een soepel deeg zijn.
Laat het afgdekt in een plasticzak 30 minuten rijzen.
na verdeel je het in 2 stukken.
doe op het aanrecht veel meel, gebruik veel meel om plakken te voorkomen.
rol 1 lap uit van ongevere 1 cm dik
snij met een glas rondjes uit, en met de dop van een limonadefles weer rondje suit het midden. Leg z eop een plaat of dienblad die met bakpapier en meel bestoven bedekt is. Doe er een theedoek over heen en laat het nogmaals 30 minuten rijzen.
Vrehit in ee ngrot epan of wok de olie goed heet.
bak d edonuts todat deze goudbruin/rood zijn.
laat ze uitlekken en doe veen een doekje overheen zodat ze wat zachter worden.
voor de versiering:
ga met een kwastje in de honing en bestrijk de donuts hiermee. bestrooi met suiker (niet gemalen.
wat betreft versiering kan je zelf bepalen wat je er op doet.
bijv: poedersuiker, chocoladeglazuur, roze glazuur of blauwe glazuur is leuk voor een kraamfeest etc etc
gebruik je fantasie!
Dina34 bedankt voor je recept!
posted by saadia29 on 24-09-2006
Hmmmm…….
posted by Marisah on 28-09-2006
als je droge gist gebruikt, hoeveel moet je dan gebruiken?
posted by sihamkleuter on 28-09-2006
marisah gebruikje de droge gist van dr oetker?
want daar staat op de achterkant van het zakje wat de verhoudingen zijn. Volgen smij is 14 gram gedrogde gist gelijk aan 40 gram verse gist (1 blokje)
posted by tangia on 30-09-2006
hoe krijg je die mooie ronde vorm?
posted by Juffie on 03-10-2006
Een glas voor de buitenkant en een flesdopje voor de binnenkant denk ik….
posted by sihamkleuter on 03-10-2006
Dat klopt juffie!
ik heb overal gezocht naar een speciale donuts vorm, maar helaas tot nu toe geen resultaat
posted by asma29 on 08-10-2006
ik heb deze net gemaakt hij zit te reizen ik ben benieuwd hoe ze uit komen .
posted by Juffie on 10-10-2006
In Marokko hebben ze van die vormen (ik denk ook in Belgie)
posted by Mocro Girl on 31-01-2008
hooooooooi ik ben 16 geworden 🙂
posted by sadiye on 28-07-2009
gefeliciteerd mocro girl maar nu dit jaar ben je al 17 jaar geworden hahahhahaah 😀