Loader

Turkse pizza

2006-09-04
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 55
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

55 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Deeg:
    - 1 1/2 kl meel
    - 2 thee lepels zout
    - beetje melk op kamertemperatuur
    - 75% van zo'n klein pakje gist (verse gist)
    Vulling
    - 5 uien
    - 6 tomaten
    - 1/2 blikje tomaten
    - 1 1/2 kilo gehakt
    - 4 lange paprika's niet de hete
    - peper, zout
    - peterselie

Method

Step 1

Deeg:

Deeg ingrediënten kneden tot een soepele deeg, 20 min laten rijzen. De deeg kan nog plakkerig zijn maar dat is geen probleem. Bestrooi een dienblad met veel meel maak kleine bolletjes, weer effe laten reizen..

Vulling:

Schil de 5 uien.

Schenk beetje witte olie in een pan, uitjes in kleine blokjes (niet raspen). Voeg een halve blikje tomaten toe, snij ze in blokjes. Voeg de gehakt toe.

Voeg peper en zout en peterselie toe, na 15 min mag je het vuur uitzetten..

Deeg:

Doe veel meel op het aanrecht en rol de pizza uit tot ze dun zijn en rond.

Zet een koekenpan op het vuur, doe de uitgerolde deeg erin, op een laag vuurtje aan beide kanten bakken tot je die donkere stippen erop krijgt, je haalt m dan uit de koekenpan en strijkt er de gehaktmengsel op, zo ga je door tot je ze allemaal hebt gehad..

Serveer ze dan met salade komkommer en tomaat en uitjes

eet smakelijk

je kan ook nog eigen kruiden toevoegen, ik heb bv donnerkruiden doorheen gedaan dan smaakt ie wat meer Turks.. dit recept heb ik te danken aan de Turksebuurvrouw van mijn vriendin…

Deel dit recept met anderen

Comments (23)

  1. posted by miss france on 04-09-2006

    en heb ik julie geholpen aan een lekkere recept of wat, aangezien het recept wat hier vorig jaar geplaats is bij veel mensen is mislukt onderandere bij mij.. bied ik julie nu deze recept aan 100% slaag garantie :ego:

  2. posted by MADAME CUISINE on 04-09-2006

    halan zien, lekker dank je voor het recept!!

    lekker in de ramadan!!

  3. posted by Belgica on 05-09-2006

    ik zal het proberen

  4. posted by konijntje on 12-09-2006

    dankje miss france,heb het geprobeert het was heerlijk.mag ik je ook namens me man bedanken hij vond ‘m heerlijk,en hoeft niet meer naar de turk om de hoek nu hij een verse thuis krijgt.salaamo3alekom

  5. posted by miss france on 18-09-2006

    ahh kijk eens aan ben blij dat ie gelukt is bij je, en graag gedaan hoor, deel graag mijn recepten met julie..
    alvast een fijne ramadan toegewenst

  6. posted by libeluli on 19-09-2006

    hola chicas, er staat in t recept “75% van zo’n klein pakje gist” hoeveel theelepels in gistpoedervorm dat zijn???
    alvast heel erg bedankt en ik ga t snel uitproberen!!!

  7. posted by libeluli on 21-09-2006

    en nog een minivraag, voor je ze in de pan doet, olie in de pan doen of iets anders of niets? alvast bedankt…

  8. posted by miss france on 23-09-2006

    ik weet niet hoeveel thl het in gistpoeder is!!
    in de pan hoeft niks dus geen olie walou, gewoon op een laag vuurtje..
    sucses en laat ons weten hoe het is geworden

  9. posted by oumjalil on 27-09-2006

    hoi miss france
    heb gisteren je recept uitgeprobeerd, schoonouders waren komen eten en een echt succes thanx

  10. posted by libeluli on 27-09-2006

    salam miss france ik heb bij maroc.nl gelezen dat 25 gram verse gist is gelijk aan 7 gram droge gist.. dus jou blokje is van 42 gram…..(en jij gebruikt daar 75 % van) oh my god ik kan echt niet rekenen…. wie helpt me uit de brand???? zal t gewoon een volle theelepel gistpeoder zijn? ong 12 gram??? anyways…… ik gat gewoon proberen binnekort en dan laat ik t weten

    feliz ramadan x libeluli

  11. posted by ellouisa on 27-09-2006

    ik reken altijd gewoon een zakje gedroogde gist voor een half blokje verse gist, dus twee zakjes gedroogde gist voor een blokje van 42 gr.
    En lukt altijd 🙂

  12. posted by ellouisa on 27-09-2006

    o nu zie ik pas het recept, volgens mij bedoelt ze 75% van een zakje gist, want zoveel verse gist is erg veel voor dit denk ik….

  13. posted by miss france on 28-09-2006

    nee ik bedoel verse gist zo’, kliene pakje met 45 gram geloof ik, ik streep altijd met een mes 3 gelijke strepen en dan kun je er zo 75% af halen 🙂

    oujalil besa7a…

  14. posted by libeluli on 05-10-2006

    hahaha rekenles hier, chicas ik g at geoon maken insjallah in t weekend wish me luck
    kuzzies libeluli

  15. posted by libeluli on 09-10-2006

    danjewel miss france ik hebt gemaakt en t was smullen hoor, met en paar aanpassingen, ik heb degroente in een keukenmixer gedaan en daarna met het vlees gemengd(met klein beetje olie), dus net wat dunner over de pizza uitgesmeerd. maar mn moeder was dol op je deeg. gracias-xxxx libeluli

  16. posted by libeluli on 09-10-2006

    en in oven gebakken hihi………….

  17. posted by miss france on 10-10-2006

    ben blij dat ie ook bij is gelukt

  18. posted by prinsesje_bloom on 13-10-2006

    Hallo,
    hoeveel pizza’s maak ik met deze hoeveelheid ingrediënten?

  19. posted by salima1 on 28-07-2007

    Verzeker je mij!….:P

  20. posted by amientje on 31-08-2007

    lekker ga het meschien vadaag maken

  21. posted by Hayet_24 on 25-09-2007

    Ik heb ongeveer een halve killo bloem genomen(iets meer kan). En had 17 pizza’s. En ze zijn gewoonweg allemaal op! Dit recept is echt goed. Het deeg is super goed gelukt! Iedereen vond het beter dan degene dat je bij de turkse bakker kan kopen! Heb ze geserveerd met tomaatjes, slamix en lekkere pikante samourai opgerold en t’was echt smullen! mmmmmm… Thanks a lot! Groetjes

  22. posted by Sam18 on 06-10-2007

    Wolah Ellouiisa ,, Heb egt respect voor jou ,, Kheb die pizza uitgeprobeerd van m.nl Smakelijk,,

  23. posted by Amiratje!!14 on 22-12-2008

    het is een lekker resept mijn lekkerste pizza die ik ooit heb gegeten ik heb die een keer van een turk gekregen en ik was meteen verliefd op die turkse pizza en op die turk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.