Hazelnoot-jamkoekjes
2006-07-27- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 35 stuks
Average Member Rating
(4.6 / 5)
56 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 ei, gescheiden
150 gr gemalen hazelnoten
2 tl citroensap (vers)
100 gr roomboter
125-150 gr bloem (hangt van de grote van het ei af)
75 gr suiker
Aardbeienjam of andere jam naar keuze
Method
Step 1
Klop de boter met de suiker romig en voeg de eidooier en citroensap toe. Meng dit goed. Doe dan beetje bij beetje bloem erbij tot je een zacht deeg kunt maken dta niet meer aan je handen plakt (niet te lang kneden, gewoon tot het egaal is).
Maak er kleine bolletjes van en rol die eerst door het eiwitten, dan door de gemalen hazelnoten en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Duw met je duim een kuiltje erin en vul die met jam. Bak ze op 180 graden voor 10-12 minuten gaar.
posted by soulfa on 07-08-2006
He ellouisa, jij bent hier echt de koekjes prinses. Bedankt voor het recept ik ga deze zeker maken.
posted by asi on 12-09-2006
Heey ik ga die koekjes zeker maken op het suikerfeest hopelijk lukt het me en is het lkkr enne dan hoor je wel van mij ..!! en tenslotte alles wat ik tot nu toe heb gemaakt van jou waren allemaal goed gelukt en lekker.
Groetjes x x x Asi
posted by asi on 12-09-2006
en sorry voor een vraagje.hoe bedol je hangt van de grote van het ei af.
posted by ellouisa on 14-09-2006
bedankt dames! Nou als je een groot ei hebt, hoef je er minder bloem bij te doen om een deeg te krijgen. Heb je een klein ei dan moet er wat meer bloem bij om een deeg te krijgen.
posted by sallywoman on 19-10-2006
Ik heb ze gemaakt vandaag ze waren heerlijk 🙂
posted by sallywoman on 19-10-2006
Ik heb ze gemaakt vandaag ze waren heerlijk 🙂
posted by sallywoman on 19-10-2006
Ik heb ze gemaakt vandaag ze waren heerlijk 🙂
posted by ellouisa on 20-10-2006
leuk om te horen sallywoman!! xxx
posted by sami on 22-10-2006
hoi ellouis hoe gaat ie.nou ik heb ze gemaakt ze waaren lekker en ik heb in plaats van hazelnoot amandelen gebruikt herlijk.
posted by ellouisa on 22-10-2006
leuk om te horen sami!! Amandelen kan idd ook 🙂
posted by asma29 on 02-11-2006
deze heb ik ook gemaakt ellouisa en ze warren ook lekker en gelukt ook makklek om te maken,heey ellouisa probeer iets makklek koest niet veel tijd.en bedank meid,
posted by ellouisa on 04-11-2006
bedankt lieverd! JA ik hou daar ook van, makkelijk, snel en lekker 🙂
posted by superkok on 17-12-2007
ik heb ze gemaakt ze zijn mislukt
heel groot en heel weinig jam.
jam is gesmolten.
weet je hoe dat kom?? graag antwoord
posted by Samira82 on 17-12-2007
Misschien word jouw oven heter bij 180 graden ?
Er staat bij dat je er 35 stuks van kan maken dus als ze te groot zijn hoeveel had jij er dan gemaakt ?
posted by superkok on 21-12-2007
nou ik weet het niet meer egt niet meer ik denk ietsjes minder
posted by taroudant on 02-11-2008
ziet er heerlijk uit ga het snel proberen! thanks
posted by sadiye on 23-11-2008
hmmm heerlijk ga ik zeker maken
posted by sadiye on 24-11-2008
ik ben deze nu aan het maken 😀
posted by sadiye on 24-11-2008
hij zit in de oven 😀
posted by sadiye on 24-11-2008
sooooooooo superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr smaakt echt lekker,hij is ook gelijk gelukt is precies hetzelfde op de foto 😀 echt uitprobern dames is verrukkelijk..ellouisa bedankt voor het receptje.
posted by koken20 on 02-07-2009
ik heb ze ook gemaakt maar er kwamen geen 35stuks uit,maar ze zijn wel LEKKER geworden bedankt vor het recept
posted by soeadm on 14-09-2009
Een vraagje, moeten de hazelnoten ontveld zijn,