Amandelpiramides
2006-06-26- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.2 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- ingredienten voor de vulling:
500 gr gepelde en gemalen amandelen
300gr suiker
een paar korrels arabische gom
2 eetlpls mazhar
halve eetlp gesmolten boter
1 eigeel
voor het deeg:
500gr bloem
have theeglas mazhar
1 eetlp poedersuiker
1 ei
snoepdiamantjes voor de sier
Method
Step 1
maak het deeg aan en meng alle ingredienten voor het deeg goed door elkaar. plastic omheen doen en laat dit 30 min rusten, maak intussen tijd de vulling en meng dit goed door elkaar.maak er kleien balletjes van en dek dit af met een plastic zak.
rol het deeg uit tot een grote plak er snijd er vierkantjes uit van ongeveer 6 bij 6cm.dan doe je een balletje deeg in het midden en breng de hoekjes naar mekaar toe en plak dit dicht met een meelpapje, gemaakt van wat water en wat bloem, en maak er een soort van piramide vorm van, ik heb helaas geen fotos van de bereiding dus ik hoop dat jullie het een beetje begrijpen.
werk ze zo allemaal af en zet er een snoepdiamantje op voor de versiering.
de piramides 1 nacht laten rusten, afgedekt met een dunne plastic zak in een droge ruimte, bv de oven.
verwarm de volgende de oven op 200 gr, koekjes er wel eerst uithalen, dan zet je de oven op 180 gr en bak de piramides ongeveer 10 min in de oven, ze mogen niet bruin worden maar moeten licht van kleur blijven.
ze zijn op het eerste gezicht best moeilijk te maken maar je hebt het snel onder de knie.
posted by asi on 27-06-2006
waneer komt recept
posted by ellouisa on 28-06-2006
ziet er weer lekker uit meid! leuk idee, piramides 🙂
posted by pareltje on 28-06-2006
asi het recept probeer ik vanmiddag nog te schrijven.
thnx ellouisa :kus:
posted by asi on 29-06-2006
hoi islaamparel.dat ziet goed uit meid.maar ik vindt molijk om te begrijpen hoe ik moet faoun.beslem.xx
posted by pareltje on 30-06-2006
asi wat begrijp je niet precies?
posted by asi on 05-07-2006
Ik begrijp niet hoe ik die vulling precies in moet doen .?
posted by pareltje on 13-07-2006
van de vulling maak je eerst balletjes,dan leg je het op het deeg die je in een vierkant hebt gesneden.daarna leg je het balletje in het midden en vouw je het bijna dicht,dus de hoekjes naar elkaar toe,het amandelmengsel moet in het midden zichtbaar zijn,dan vouw je de andere kant naar elkaar toe en dan vorm je het met je handen tot een piramide vorm.
ik hoop dat je het nu wat beter begrijpt asi.
posted by mina on 14-08-2006
kan iemand me uitleggen wat: arabische gom is???????
posted by pareltje on 15-08-2006
mina arabische gom is meska al7or,een soort van witte korreltje. je kan ze kopen bij de marokkaanse winkels.
posted by koken20 on 25-06-2009
dus dan vraag je gewoon arabische gum,kun je dat in alle markokaanse winkels kopen?
alvast bedankt voor het antwoord
posted by bou on 09-11-2009
salaam 3alikoum, ziet er lekker uit, ik ga het broberen inscha allah.