Kokosbolussen
2006-06-06- Skill Level: Moelijk
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 12
Average Member Rating
(4.4 / 5)
26 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 115 ml kokosmelk (in toko of supermarkt te koop)
115 ml melk
1 ei
1/2 tl vanille essence
500 gr bloem
25 gr kokos
Snufje zout
50 gr poedersuiker
40 gr zachte boter
1,5 tl gist (gedroogde)
Garnering:
Gesmolten boter en kristalsuiker
of Jam (verwarmd) en kokos
Method
Step 1
Schenk kokosmelk, melk en vanille-essence in een kom en breek het ei erboven. Strooi eerst de bloem en dan het kokos er zo op. Voeg zout, poedersuiker en boter toe. Maak een kuiltje in het midden van de bloem (maar niet tot aan de vloeistof) en strooi daar de gist in. Kneed het deeg goed. Verdeel het dan in 12 gelijke porties. Bedek die met ingevet plastic folie. Haal een bolletje onder het folie vandaan en rol het uit tot een sliert van zo'n 38 cm lang. Leg de sliert op een van de bakplaten die bedekt zijn met bakpapier en rol hem op tot een losse spiraal.
Druk het uiteinde vast tegen de onderkant van de deegbolus. Doe hetzelfde met de andere slierten en leg ze op voldoende afstand van elkaar.
Dek de bolussen af met ingevet cellofaan en laat ze op een warme plaats in 30 minuten tot een dubbele omvang rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 C. Bestrijk de bolussen met gesmolten boter en bestrooi ze met kristalsuiker.
Bak ze in 12-15 minuten goudbruin en laat ze op een rooster afkoelen. Als je jam wil gebruiken, na het bakken met warme jam bestrijken en kokos erover strooien dan moet je wel die rietsuiker weglaten.
posted by sami on 06-06-2006
ziet er lekker uit. ik heb een vraagje ik wil het een keer maken.is het wel luchtig of niet .
posted by ellouisa on 07-06-2006
ja ze zijn heel luchtig en het zijn zachte broodjes… echt lekker 🙂
posted by fati on 07-06-2006
salamoelaykoem sami,kan ik die broodjes ook gewoon in ronde bolletjes doen,zoals zachte broodjes.want ze zijn echt moeilijk te begrijpen ik vind het ingewikeld,alvast bedankt
posted by ellouisa on 08-06-2006
meid als je op marokko.nl kijkt bij cuisine en dan bij mijn topic (recepten van ellouisa) daar staat uitleg met foto’s
posted by ellouisa on 08-06-2006
hier is de link: http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=594000
posted by ellouisa on 08-06-2006
als je die link kopieert en in je internetbalk zet dan kom je op mijn topic, ga dan naar beneden en kijk bij inhoudsopgave 3 en dan bij cake, koekjes enz. daar staat kokosbolussen
posted by fati on 10-06-2006
hartelijk dank het is nu deidelijk,jazaki allah gayran
posted by hind on 12-06-2006
Hoi ellouisa, kom ik weer met mijn lompe problemen, maar ik heb ze van het weekend gemaakt en er ging iets mis. Het zijn geen zachte broodjes geworden, maar een soort harde koekjes. Ze smaakten wel lekker, maar zagen er niet zo luchtig uit als op de foto. Het waren echt harde koek achtige dingen. Heb je enig idee wat er mis is gegaan. Als ik brood maak heb ik trouwens altijd hetzelfde probleem. Ik heb een gasoven kan het daar aan liggen? Alvast bedankt voor je antwoord, want ik had echt zin in die broodjes.
posted by ellouisa on 12-06-2006
ja het zou kunnen… ik weet t echt niet. Ik gebruik altijd een elektrische oven. Hoelang heb je gekneed? En zijn ze na het rijzen wel echt in volume gestegen?
posted by hind on 13-06-2006
Nou, ze waren wel wat groter maar niet verdubbeld. Moet er dan misschien meer gist bij? Of nog langer kneden? Alvast bedankt!
posted by ellouisa on 13-06-2006
ja misschien moest er wat meer gist in of wat langer kneden idd. Ik kneed het 15 minuten ongeveer.
posted by ellouisa on 13-06-2006
ja misschien moest er wat meer gist in of wat langer kneden idd. Ik kneed het 15 minuten ongeveer.
posted by hind on 13-06-2006
In dat geval heb ik denk ik gewoon te kort gekneed. Ik ga ze vanavond nog een keer proberen.
posted by atiya on 22-09-2006
vanille essence wat is dat
reactie graag
posted by MADAME CUISINE on 23-09-2006
vanille-essece is waer gemakat van vanille..kort gezegt…
Je kan het bij de meeste supermarkten kopen, zeker bij de Albert Heijn
Het izt in een klein flesje en het staat bij de bakproducten
posted by ellouisa on 13-05-2007
thanks voor je hulp madame cuisine
posted by imanbenai on 31-05-2009
ik heb ze net gemaakt.
ze zien er prachtig uit.
en smaken heerlijk.
de geur is ook zo heerlijk.
bedankt voor het recept ellouisa.
posted by imanbenai on 31-05-2009
ik heb ze net gemaakt.
ze zien er prachtig uit.
en smaken heerlijk.
de geur is ook zo heerlijk.
bedankt voor het recept ellouisa.
posted by Amelle on 26-12-2009
Ik wil ze ook graag maken, maar zo lang kan ik echt niet kneden. Niet eens 5 minuten laat staan 15 hahahha.
Moet ook zo lang in de kneedmachine?