Sinaasappeltulband
2006-05-31- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.5 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 225 gr zachte boter
225 gr suiker
425 gr bloem
4 eieren
1 zakje bakpoeder
Snufje zout
300 ml sinaasappelsap
Geraspte schil van 1 sinaasappel
1 el mazhar
Tulbandvorm van 25 cm doorsnede (ik heb deze bij xenos gekocht)
Poedersuiker om te versieren
Method
Step 1
Mix de zachte boter met de suiker tot een creme. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vorm in en bestrooi met bloem. Mix de eieren er een voor een door (de volgende pas erbij als de eerste is opgelost).
Zeef bloem met bakpoeder en zout. Meng de sinaasappelsap met de mazhar en sinaasappelschil. Voeg de helft van de bloem toe en mix door het beslag. Doe dan de helft van de sinaasappelsap erbij en mix erdoor. Dan de rest van de bloem en de rest van het sap erbij. Goed mixen tot het luchtig is. In de vorm gieten en 50-60 minuten bakken tot hij gaar is.
Bestrooien met poedersuiker.
Deze vorm heb ik voor ongeveer 4 euri bij de xenos gekocht, ze hadden ook nog andere soorten tulbandvormen, echt leuk
posted by sami on 31-05-2006
oeauuuuuuuuuuuuuu dat ziet er mooie uit ik ga het zekker een keer maken .je hoort van me.
posted by sami on 31-05-2006
het is een mooie vorm.
posted by ellouisa on 01-06-2006
dankje meiden, hij is echt lekker zacht en fris!
posted by zilla on 02-06-2006
Ik ben geen mens die graag koekjes, taart of cake bakt, maar deze lijkt me zo lekker, ik ga hem proberen!!
posted by MADAME CUISINE on 03-06-2006
hele mooie vorm! Is deze bij de xenos te koop?
posted by ellouisa on 04-06-2006
ja ze hebben m bij xenos, je hebt nog meer aparte tulbandvormen daar (maar sommige vestigingen hebben het niet, heel irritant is dat).
posted by selma on 06-06-2006
hmmmm dat ziet erlekker uit ik ga het zeker een keer maken
posted by zilla on 08-06-2006
Ik heb hem gisteren gemaakt, hij smaakt fantastisch. Ik heb 5 zonen en allevijf en mijn man gaven complimenten, en geloof me, complimenten over het eten, al is het nog zo lekker geven ze nooit uit zichzelf! Het leuke is dat hij ook zo goed lukt, een gewone cake zakt bij mij altijd in elkaar.
posted by ellouisa on 08-06-2006
nou ben blij dat te horen!
posted by asi on 10-07-2006
ik ga deze maken onderweg naar marokko. en je hoort van mij.dank u
posted by soussia81 on 10-09-2006
ik heb em vandaag gemaakt ,en hij is echt heerlijk,heb veel complimentjes gekregen van me man en de rest van de familie,dus schat dank je wel voor het recept
posted by najou on 17-01-2007
he ellouisa vraagje : is 180 graden niet te hoog voor de cake ik bak alle cakes op 160 graden en ze komen er prachtig uit
posted by kokowit on 14-12-2008
Ellouisa bedankt voor al je lekkere recepten meid!
posted by omo on 04-01-2010
hij ziet er lekker uit ik ga hem zeker proberen