Loader

Tagliatelle met zalm

2006-05-18
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 pak tagliatelle
    1 potje pesto (ik gebruik altijd groene, maar je kan ook andere nemen)
    1 zak rucola sla (zo'n zak van de liddl met iets van 150 tot 200 gram)
    wat kerstomaten (zoveel als je zelf lekker en of mooi vindt)
    mozzarella kaas
    mooie zalm moten (één per persoon)
    gorgonzola voor over de zalm

Method

Step 1

Kook de tagliatelle in ruim water. Ik doe er zelf geen zout bij, want de pesto is al behoorlijk zoutig, maar als je wil kun je er natuurlijk wel zout bij doen.

Als de tagliatelle gaar is (zelf vind ik beetgaar het lekkerst, maar dat bepaal je zelf) doe je het in een vergiet en spoel je het even goed af met koud water. Daarna doe je de pesto in een wok of grote pan en warm het op. Als het goed warm is, meng je de tagliatelle erdoorheen. Even laten warmen en dan doe je de mozzarella erbij. Ook weer goed mengen en laten warmen.

Dan de (gewassen) rucola sla erbij. En ook meteen de kerstomaten die je in gehalveerd hebt. Laat die nog heel even meewarmen met de pasta. Niet te lang, want het is juist wel lekker als de rucola en de kerstomaten niet helemaal slap gekookt zijn, laat ze maar een beetje knapperig.

Dan de zalm moten. Ik bak die in een beetje olijfolie met wat zout en peper (niet teveel want zalm is al zoutig). Als de zalm mooi gaar is leg ik er wat gorgonzola op en laat die even smelten.

Eet smakelijk

Als mijn man even tijd heeft om te helpen, probeer ik er een foto van bij te plaatsen

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by hind on 18-05-2006

    Ik weet niet waarom, maar mijn naam is weggevallen als auteur van dit gerecht en het lukt me niet om hem alsnog toe te voegen.

  2. posted by zilla on 19-05-2006

    Lijkt me erg lekker! Ga ik proberen als het wat mooier weer is. Voor hoeveel personen is dit recept? Mijn gezin bestaat namelijk uit 7 personen.

  3. posted by hind on 19-05-2006

    Wij eten er met z’n vijfen van. Mijn man en ik en de kinderen. Twee daarvan eten echt muizenhapjes, dus het is voor ongeveer vier personen denk ik. Ik zou of alles verdubbelen, of van alles anderhalf doen, afhankelijk van hoe grote eters jouw kinderen zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.