Lamstajin met groenten
2006-05-17- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.7 / 5)
13 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500 gr lamsvlees
2 uien
Half bosje peterselie
Half bosje koriander
1 teentje knoflook
2 tl paprikapoeder
2 tl zwarte peper
Zout naar smaak
Mespunt saffraan
1,5 tl gember
3 wortels
1 courgette
1 struik broccoli
(of andere groenten zoals sperziebonen, aardappels, doperwtjes etc.)
Gemengde olie
Method
Step 1
Verhit olie in de tajin en bak hierin de gesnipperde ui met knoflook. Voeg dan de gehakte peterselie en koriander toe en bak even mee. Dan het vlees erin leggen en bruin bakken aan beide zijden. De kruiden toevoegen en alles mengen. Dan water erbij (een klein glaasje begin ik mee). Breng het aan de kook en zet het dan laag. Laat het 2 uur pruttelen en voeg af en toe water toe als het nodig is. Na 2 uur voeg je de in stukken gesneden wortel toe en die laat je even mee pruttelen. Dan tenslotte nog de broccoliroosjes en courgette erbij doen en dit gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en serveren met marokkaans brood en een salade.
posted by nour on 20-05-2006
het ziet er lekker uit meid
posted by kippetje on 13-09-2006
Na twee uur kan ik de aardappen er ook bij doen? Of eerder? Ik doe er meestal water in tot het vlee sonderloopt, en dan laa ik het gewoon drinken zeg maar. Maar ji doet het dus anders? J ebegint met een glaasje water en voegt aslleen toe als het zeg maar weer geabsorbeerd is? Wat is het doel daarvan; weinig saus? Laat het me even weten , ben benieuwd!!
posted by kippetje on 13-09-2006
Na twee uur kan ik de aardappen er ook bij doen? Of eerder? Ik doe er meestal water in tot het vlee sonderloopt, en dan laa ik het gewoon drinken zeg maar. Maar ji doet het dus anders? J ebegint met een glaasje water en voegt aslleen toe als het zeg maar weer geabsorbeerd is? Wat is het doel daarvan; weinig saus? Laat het me even weten , ben benieuwd!!
posted by sihamkleuter on 13-09-2006
hoi kippetje, ik kan je wel vertellen ho eik het doe. de saus laat ik inderdaad indkken, du sop het laats heb je een klein laagje ingediktte saus, dat is heerlijk met brood.
De truc van tajin, is juist zo weinig moeglijk water. zodat het vlees en de groenten de smaak behouden. en de jus van de groeten en vlees, geeft ook veel vocht af. j emoet dus eigenlijk water bijdoen totnet over de helft van het vlees, dus niet helemaal onder. Wel in degaten houden, dat het vocht niet helemaalverdampt is. dus steeds een beetje water bijvoegen. zethet vuur ook op zijn laagst, dan gaat het dsu zachtje sgaarkoken, en verdampt het vocht niet snel.
succes! hja, de aardappel moet je op het laats bijdoen, het laatste half uurtje zeg maar, wnat aardappellen zijn snel gaar. groenten wat niet snel gaar is, kan je er wel eerder bij doen.
tajin i shet lekkerst als er zo min ogelijk water bij is gevoegd.
posted by ellouisa on 14-09-2006
idd wat sihamkleuter zegt, je krijgt dan een minder waterige tajin. Ik heb dit van anderen als tip gehad en heb het zo uiteindelijk gedaan. Hier had ik op de foto alsnog te veel water (komt omdat dit mn eerste tajin was die ik maakte hihi), maar nu lukt het perfectos.
Ik hou niet van veel saus, juist een klein beetje en lekker dik, zodat het niet te waterig met weinig smaak is.
En idd wortels zijn niet zo snel gaar dus die doe ik als eerst. Dan broccoli (je kan ook andere groenten nemen) en aardappel en op t laatst dingen als courgette want die zijn heel snel gaar.
posted by Nuray on 06-10-2006
kan ik ook in plaats van lam kip gebruiken. Eigenlijk heb ik het antwoord vandaag nodig want er komen vrendinnen van mij bij mij eten.
posted by sihamkleuter on 06-10-2006
tuurlijkkan je ook kip gebruiken, het is nog lekkerder ook (met tajin kan j ealle soorten vlees gebruiken)
posted by ellouisa on 06-10-2006
ja hoor maakt niet uit…
posted by Ilhame on 21-08-2007
Hoe lang moet je de vlees aan beide kanten bakken? Ik ben altijd bang dat het vlees taai blijft!
posted by Ilhame on 21-08-2007
Hoe lang moet je de vlees aan beide kanten bakken? Ik ben altijd bang dat het vlees taai blijft!
posted by Madame.A_ on 29-03-2009
Salamo 3alaikom ellouisa of iemand anders,, ik heb net de tajin gemaakt.! Een beetje vroeg maarjah, de kippen zijn nu ongeveer een half uurtje aan het koken maar de saus is best wel heel erg rood:O en ik heb denk ik een beetje teveel olie in het begin gedaan, weet iemand hoe ik dat moet oplossen? En moet ik nu de worteljes erin doen of nog niet:O
Graag zo snelmogelijk antwoorden(A)
Alvast Bedankt Madame.A_