Loader

Kerrieboontjes met rijst en kippenvleugels

2006-05-10
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 6 kippenvleugels
    300 gr Basmati rijst
    300 gr sperzieboontjes (vers of diepvries)
    1 pakje kerriesaus (conimex of maggi)
    Zout en peper
    tl komijn
    1 tl gember
    1 tl korianderpoeder (ketoembar)
    Scheutje ketjap
    Kipkruiden
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    Sambal

Method

Step 1

Marineer de kippenvleugels in wat olie en kipkruiden en laat het lekker lang intrekken (hoe langer hoe beter). Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenblik of braadslee in met olie (ik gebruik een klein bestillablik). Doe de kippenvleugels in het blik en plaats ze voor een half uurtje tot 40 min in de oven (wel af en toe draaien). Als ze gaar zijn nog even op 250 graden zetten zodat ze een lekker krokant korstje krijgen.
Ondertussen de sperzieboontjes schoonmaken en halveren. Kook ze in wat water (zonder zout) half gaar (6 minuutjes ongeveer). Giet ze af en laat een beetje afkoelen. Maak de kerriesaus volgens de verpakking en laat apart staan. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit dit een beetje aan in olie. Voeg dan de sperzieboontjes toe en schep alles om. Ketjap, kruiden en sambal erbij en alles goed mengen.
Laat dit even pruttelen terwijl je de rijst kookt met wat zout. Giet de rijst af. Voeg de kerriesaus toe aan de boontjes en meng alles door elkaar.
Laat ook dit even pruttelen en schep dan de rijst erdoor. Voeg eventueel nog wat zout toe. Serveer het met de kippenvleugels en atjar.

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by fatema on 11-05-2006

    hmmm ziet er heerlijk uit

  2. posted by mamanissa on 11-05-2006

    mij favorite eten rijst met kipkerrie heerlijk , ga ik nu deze maken met sperziebonen , heb allen geen keriesaus maar gewoon poeder ,zal we niet zo verschil zijn toch

  3. posted by sami on 11-05-2006

    heeeeeeeeee zit er goed uit.maar is dat rijst niet plakerig of lijkt het aleen zo??????????? maar lijkt me lekker.

  4. posted by mamanissa on 11-05-2006

    het was lekker , bij mij was niet plakkerig ,maar ik maak rijst anders ,eerst bakken dus het wat goed gekomen

  5. posted by ellouisa on 12-05-2006

    de rijst is niet plakkerig als het gekookt is, maar omdat het een kerriesausje is en erdoor gaat wordt het vanzelf plakkerig snap je 😀 ben blij dat het lekker was mamanissa

  6. posted by libeluli on 27-02-2007

    hoi lieverd, dit lijkt me dus ook heeel lekker….ik denkdat ik dat op mn boodschappenlijstje ga invoegen voor de komende week, hihihihi, je weet ..gezellig bezoek,jijiji daaaaag lieverd. dikke kus libby

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.