Kerrieboontjes met rijst en kippenvleugels
2006-05-10- Skill Level: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.8 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 6 kippenvleugels
300 gr Basmati rijst
300 gr sperzieboontjes (vers of diepvries)
1 pakje kerriesaus (conimex of maggi)
Zout en peper
tl komijn
1 tl gember
1 tl korianderpoeder (ketoembar)
Scheutje ketjap
Kipkruiden
1 ui
2 teentjes knoflook
Sambal
Method
Step 1
Marineer de kippenvleugels in wat olie en kipkruiden en laat het lekker lang intrekken (hoe langer hoe beter). Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenblik of braadslee in met olie (ik gebruik een klein bestillablik). Doe de kippenvleugels in het blik en plaats ze voor een half uurtje tot 40 min in de oven (wel af en toe draaien). Als ze gaar zijn nog even op 250 graden zetten zodat ze een lekker krokant korstje krijgen.
Ondertussen de sperzieboontjes schoonmaken en halveren. Kook ze in wat water (zonder zout) half gaar (6 minuutjes ongeveer). Giet ze af en laat een beetje afkoelen. Maak de kerriesaus volgens de verpakking en laat apart staan. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit dit een beetje aan in olie. Voeg dan de sperzieboontjes toe en schep alles om. Ketjap, kruiden en sambal erbij en alles goed mengen.
Laat dit even pruttelen terwijl je de rijst kookt met wat zout. Giet de rijst af. Voeg de kerriesaus toe aan de boontjes en meng alles door elkaar.
Laat ook dit even pruttelen en schep dan de rijst erdoor. Voeg eventueel nog wat zout toe. Serveer het met de kippenvleugels en atjar.
posted by fatema on 11-05-2006
hmmm ziet er heerlijk uit
posted by mamanissa on 11-05-2006
mij favorite eten rijst met kipkerrie heerlijk , ga ik nu deze maken met sperziebonen , heb allen geen keriesaus maar gewoon poeder ,zal we niet zo verschil zijn toch
posted by sami on 11-05-2006
heeeeeeeeee zit er goed uit.maar is dat rijst niet plakerig of lijkt het aleen zo??????????? maar lijkt me lekker.
posted by mamanissa on 11-05-2006
het was lekker , bij mij was niet plakkerig ,maar ik maak rijst anders ,eerst bakken dus het wat goed gekomen
posted by ellouisa on 12-05-2006
de rijst is niet plakkerig als het gekookt is, maar omdat het een kerriesausje is en erdoor gaat wordt het vanzelf plakkerig snap je 😀 ben blij dat het lekker was mamanissa
posted by libeluli on 27-02-2007
hoi lieverd, dit lijkt me dus ook heeel lekker….ik denkdat ik dat op mn boodschappenlijstje ga invoegen voor de komende week, hihihihi, je weet ..gezellig bezoek,jijiji daaaaag lieverd. dikke kus libby