Loader

Ovenschotel

2006-05-08
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.8 / 5)

2.8 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • water voor in de pan
    500 gr aardappelen
    500 gr bloemkool
    geraspte kaas
    zout in de pan met water.
    voor de baschemel saus:
    70 gr boter
    70 gr meel
    700 ml lauwe melk
    zout,peper,nootmuskaat.kaas

Method

Step 1

verwarm de oven

vul de pan met water en maak het heet als het heet is doe dan de bloemkool erin en als het gaar is haal je het uit de water en doe dan de aardappelen erin en als die ook gaar is haal je die er ook uit, en leg het dan op een zeef.

voor de saus:

doe de boter in een pan en laat het smelten als het gesmolten is moet je beetje bij beetje de meel er in doen je moet goed ROEREN.als je met de meel klaar bent doe dan beetje bij beetje de melk er bij je MOET GOED DOOR BLIJVEN ROEREN anders gaat het klonteren.dan word de saus dik voeg dan zout, peper, nootmuskaat, geraspe kaas op smaak.

leg het dan op de ovenschaal schijfjes aardappelen en dan de bloemkool schep dan de saus over de groenten en strooi er geraspte kaas overheen en doe het in de oven.

ongeveer driekwartier wachten en als je ziet dat ie van boven roodachtig word dan is ie klaar.

eet smakelijk

het verschilt van het aantal groenten je kan meer gebruikn of minder hangt ervan af hoe groot de schaal is.

je kan er ook broccoli bij doen ik wou het ook doen maar die was op:S

Deel dit recept met anderen

Comments (12)

  1. posted by mamanissa on 09-05-2006

    deze ga ik binnenkort proberen inshallah ziet er goed uit

  2. posted by fatema on 09-05-2006

    dankjewel mamanissa

  3. posted by sliewa on 08-06-2006

    nou buurvrouw fatema! je kan er wat van we zullen zeker van je recepten gebruik maken 🙂

  4. posted by fatema on 09-06-2006

    hahaha dank je buurvrouw sliewa 😀

  5. posted by princessa on 27-10-2006

    ik ga dit vandaag uitproberen, en vanavond zal ik een punt geven en zeggen wat ik ervan vond insha allah!!

    Maar het ziet er geweldig uit..

    petje af dame

  6. posted by Mievrouw on 18-09-2007

    Wat een onduidelijke foto man !

  7. posted by Mievrouw on 18-09-2007

    maar beter dan niets.

  8. posted by Mievrouw on 18-09-2007

    ‘k ga ‘m wel een keer proberen

  9. posted by princessa on 14-11-2007

    ik vond het niet lekker. je proeft die melk echt zo goed en dat maakt het minder.

  10. posted by esmoe on 24-10-2008

    ik ga het ook ploberen…ziet e rlkkr uit.

  11. posted by Rezki on 01-02-2009

    ik ga die vanavond maken en morgen horen jullie het

  12. posted by xxlamiaxx on 27-02-2011

    heb hem gisteren gemaakt en hij was heerlijk en heb er ook champignons bijgedaan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.