Aardbei kwarktaart
2006-04-26- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.6 / 5)
38 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 4 middelgrote eieren
165 gram fijne suiker (maal gewone suiker een beetje fijn,kan ook)
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel maizena
10 gram bona
80 ml kokend water
Ingredienten voor de vulling:
500 gram kwark
2 zakjes klopfix
200 ml slagroom
4 eetlepels nesquik aardbei
1 pakje saroma aardbei
Method
Step 1
Kook het water en voeg de boter toe en begin aan je beslag.
Mix de 4 eieren op de hoogste stand voor 4 min tot ze heel luchtig worden.
Voeg nu lepel vor lepel de suiker toe.
Pas als de suiker oplost voeg je dus het volgende lepeltje suiker toe en zo verder.
In totaal mix je 10 minuten lang.
Je merkt nu dat het beslag heel luchtig is.
Zeef de bloem samen met de maizena 3 keer op een stuk papier of in een kom en de vierde keer beetje bij beetje zeef je het in het beslag en roer je met je handen door het beslag.
Schraap de randen goed mee.
Doe nu beetje bij beetje het water/ boter mengsel erbij in en roer nog steeds met je handen.
Het water moet je langs de rand van je kom inschenken, niet in het midden van het beslag.
Doe nu het beslag in een ingevette vorm en bak deze op 160 graden 25 minuten in de oven.
Als da cake in de oven zit en je ziet dat de randen los laten dan is hij gaar.
Haal de cake meteen uit de vorm en laat afkoelen.
Na het afkoelen kun je met een draad horizontaal door de cake heen, zodat je 2 delen krijgt.
Je kunt het ook gewoon met een grote mes snijden natuurlijk.
Maak nu je vulling klaar:
Mix de alle ingredienten goed door, tot je een massa krijgt die dik is.De slagroom hoef je dus niet stijf te kloppen, maar gewoon alles in een kom en mixen. De saroma beetje bij beetje erin strooien.
Smeer de helft van de kwark over de bodem heen en leg er stukjes aardbei op.
Leg de andere helft van de cake er voorzichtig op en besmeer deze ook met het resterende kwark vulling.
Versier met aardbeien en laat voor 2 uur opstijven in de koelkast.
posted by sihamkleuter on 26-04-2006
wow dat ziet er mooi uit, en lekker:)
posted by asi on 26-04-2006
Welke vorm moet je gebruiken om het rond te houden??
posted by zahira on 26-04-2006
ik gebruik een appeltaart vorm van 26 cm
posted by Nacira on 27-04-2006
hmmmmmmmmmmmmm, ziet er heerlijk uit!
posted by MADAME CUISINE on 28-04-2006
Heerlijk, ik zal hem binnenkrot maken voor mijn zwager(de man van sihamkleuter)
maa rik ga denk ik voor citroenkwarktaart
posted by sami on 28-04-2006
lekker man echt lekker ik ga het ook makken.
posted by zahira on 28-04-2006
veel meiden hebben hem al geprobeerd!!
en hij is heerlijk luchtig!!
posted by Hajira on 11-05-2006
hij is heerlijk!!!!
posted by mina on 14-08-2006
kan iemand me uitleggen wat maizene is
posted by gelderse on 15-08-2006
Maizena is maiszetmeel.
posted by Hannane on 17-08-2006
Ziet er echt lekker uit, tbark allah 3liek meid!
posted by fatima19 on 24-08-2006
Ziet er heerlijk uit!Maar wat is klopfix? En saroma?
posted by Moussie on 26-10-2007
Wat is saroma?
posted by ikrama on 18-09-2008
saroma kan je krijgen bij de ah
posted by zinaatje on 26-09-2008
Het ziet er heerlijk uit. Weten jullie wat die nesquik aardbei is , en kan ik dat gewoon bij supermarkt halen.
posted by naimabouaissa on 10-10-2008
nou ik ben bijna jarig op 26 oktober wordt ik 11 en ik ging hier ff kijken en die kwark taart ga ik zeker maken maar ik heb twee vragen wat is nesquik aardbei en saroma aardbei geef pleas antwoord
posted by naimabouaissa on 15-10-2008
je kan klopfix is slagroom in een zakje moet je het in kloppen ofzo me t water mohim beslema mabroek al 3id
allemaal
posted by Iman_hmdl on 06-12-2008
welke bak blik heb je gebruikt? ik heb een van 26 en een van 30 cm.
posted by tachelitikorn on 14-09-2009
wat is klopfix?
posted by oummyounes on 08-12-2010
hmmm ziet er lekker uit