Loader

Soesjes

2006-03-26
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 60 gr bloem
    60 gr boter
    snufje zout
    3 eieren
    125 ml koud water
    1 bekertje slagroom
    1 zakje slagroomversteviger
    stukjes fruit om te decoreren

Method

Step 1

verwarm de oven op 220gr.zeef de bloem en zout in een kom.breng in een steelpan op laag vuur boter en water aan de kook.als het begint te borrelen en de boter gesmolten is haal je het van het vuur en gooi je in een keer de bloem en zout bij en direct roeren met een houten lepel.

het mengsel zal binden en een bal vormen..doe het dan in een middelgrote kom en laat wat afkoelen.klop de eieren in een kom en voeg beetje bij beetje bij het beslag en klopt dit goed met een vork door elkaar tot je een glanzend mooi beslag krijgt.

bakplaat bekleden met bakpapier....spatel het beslag in een spuitzak en spuit er kleine vormpjes van, je kan er lange soesjes van maken of gewoon ronde, ook kan je als je geen spuitzak hebt met 2 lepels kleine hoopjes van maken. doe de bakplaat in het midden van de oven en bak ze 12 min op 220gr en dan draai je het naar 180 gr en laat ze dan nog 10 min mooi lichtbruin worden.

zet de oven uit en laat ze 10 min in de oven afkoelen, met de deur open.klopt alvast de sagroom met 2 eetlps suiker en de slagroomversteviger stijf en zet het even in de koelkast.daarna snijd je de soesjes open aan de zijkant, je kan ook een gaatje onderin het soesje maken i.p.v aan de zijkant, en spuit dan de slagroom erin tot het soesje gevuld is.zo maak je ze allemaal af en dan spuit je rozetjes op het soesje en garneer het met stukjes fruit.

je kan varieren met de vulling ,bv banketbakkersroom gebruiken of als je van mokka houd 1 theelp nescafe toevoegen aan de slagroom,laat je fantasie maar de vrije
loop

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by sami on 27-03-2006

    OOOOOOOOOO DIT LIJKT ME LEKKER DANKJE VOOR JE RECEPT. DAAR WAS IK HEEL LANG OP ZOEK .

  2. posted by Rzinia on 29-03-2006

    ik zag je ze ook op m.nl. je had ze daar geplaatst en ze zien er verukkelijk uit

  3. posted by pareltje on 30-03-2006

    klopt rzinia,ik kreeg van alle kanten het verzoek om het recept,daarom heb ik het hier geplaats.

    ps.ze zijn ook verukkelijk :likje:

  4. posted by libeluli on 07-03-2007

    salam islaampareltje dit is dus echt verrrrrrukkkelijk ya! tarbakhalliek lieverd! ik zit proppievol hahahha zo leuk, echt net uit de winkel!
    ciaoooooooooo aleikoum salam

  5. posted by sara38 on 07-10-2008

    ik heb ze een paar jaar geleden gemaakt ik heb het alweer verleerd nu weet ik het weer bedanktttttt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.