Loader

Sigaartjes

2006-03-25
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 pak filodeeg
    200 gram amandelen zonder schil
    200 gram geroosterde ongezouten pinda's
    100 gram sesam
    100 gram ongezouten cashew noten
    5 eetlepels poedersuiker
    1 theelepel kaneel
    1 zakje vanillesuiker
    150 gram gesmolten margarine
    3 eetlepels mazhar (rose water)
    Extra:
    honing
    amandel schaafjes

Method

Step 1

- Maal de amandelen zoals ze maalt voor briwat

- Maal de pinda fijn (het wordt een dikke vettige massa)

- Maal de cashew noten heel fijn

- Sesam eerst kort roosteren en dan fijn malen tot poeder

Doet dit allemaal in een kom en voeg de overige ingredienten toen.

Als je de boter toe voegd kijk dan of je er staafjes van kan vormen, want ik heb de boter op gevoel gedaan.

Vorm staafjes en leg ze op een bord.

Knip de filodeeg in lange slierten en rol de noten mengsel erin en plak dicht met eimengsel.

Rol de zijkanten goed naar binnen zodat de noten mengsel niet eruit komt in de oven.

Besmeer een bakblik royaal met olie en leg ze er allemaal op.

Als je klaar bent neem je olie in je hand en bestrooi je het over de sigaartjes en doe deze in in de oven op 180 graden.

Ga nu de honing opwarmen en doe er een pan beschermer onder zodat de honing niet gaat koken.

Zodra de sigaartjes goudkleurig worden deze eruit halen, en met een spatel oppakken en meteen in de honing dompelen.

Laat ze even trekken, vis ze eruit en strooi er amandelschaafjes op.

Ze zijn heerlijk!!!

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by Patries on 07-10-2008

    heerlijk!

  2. posted by sadiye on 28-05-2009

    sow lekker

  3. posted by sadiye on 05-09-2009

    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.