Walnotenboter -fekkas van choumicha
2006-03-21- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.7 / 5)
20 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 350 gram meel , zo staat het in het recept, maar je moet meer meel toevoegen, tot je een zacht deeg hebt.
250 gram boter
100-150 gram gemalen suiker (ze zijn heel zoet)
150 gram walnoten
2 eieren
vanillesuiker
eiwit en suiker.
Method
Step 1
zachte boter goed mengen met je hand.
Eieren 1 voor 1 toevoegen en elke keer goed mengen.
Suiker doorheen roeren
walnoten
en dan het meel, beetje bij beetje.
mooie staven van vormen en dan in pakken in folie
Laten rusten in de koelkast, voor een half uurtje of langer.
De staven door het eiwit rollen en bestrooien met suiker.
Plakjes van snijden en in de oven bakken op 175 graden. Ze moeten wel wit blijven.
Ze zijn wel erg zoet, maar met de combi van walnoten si dta wel lekker.
als je niet van zoet houdt dan kan je 100 GR. suiker gebruiken.
posted by asi on 05-06-2006
ik heb ze vandaag gemakt ze zijn gelukt en lekker. maar ze blijfen zagt is dat zo horted of aleen bemee.denk u voor het recept.
posted by MADAME CUISINE on 06-06-2006
nee, ze blijven niet zacht.
Bij mij waren ze hard, niet te hard.
Misschien heb je te weinig meel gebruikt.
posted by sadiye on 26-08-2010
weet iemand wat gemalen suiker is? :S
posted by gerda on 27-08-2010
mischien poedersuiker….
posted by sadiye on 06-02-2011
mmmm lekker bedankt gerda ik denk idd dat ze poedersuiker bedoelt ik wil deze maken maar hoe moet die walnoten zijn hoe groot?
posted by sadiye on 06-02-2011
mmmm lekker bedankt gerda ik denk idd dat ze poedersuiker bedoelt ik wil deze maken maar hoe moet die walnoten zijn hoe groot?