Loader

Wit brood voor broodbakmachine of oven

2006-03-04
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 350 gr bloem
    4 gr gedroogde gist (1 tl)
    5 gr zout (precies afwegen voor de beste smaak)
    5 gr suiker (precies afwegen voor de beste smaak)
    210 ml lauw water
    (1 ei, alleen voor bij oven)

Method

Step 1

Bereiding broodbakmachine:
Haal de bak uit de machine en zeef de bloem erboven. Zorg dat het in een soort bergje ligt. Giet aan de buitenranden het water en strooi daar het zout in (laat in het midden dus een bergje bloem over). In het bergje bloem een kuiltje maken. Suiker mengen met gist en voorzichtig in het kuiltje doen. Bak weer terug in de machine zetten en dicht doen. Programma normaal aanklikken en medium korst (is bij elke machine verschillend, gewoon een porgramma voor witbrood aanklikken) en op start drukken.

Bereiding voor in de oven:
Meng de bloem met de gistkorrels en de suiker. Voeg zout toe en het water beetje bij beetje. Kneed dit door tot je een samenhangende bal hebt. 10 minuten doorkneden op een met bloem bestoven aanrecht of tafel. Dan 45 minuten-1 uur laten rijzen. Na het rijzen 1 minuutje doorkneden. In een broodvorm doen of een brood of vlecht van vormen en weer een half uur laten rijzen tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 225 graden en bak het wit brood in 25- 30 minuten gaar en goudbruin.
Je kan er ook kleine broodjes van maken en die in de oven bakken (eventueel bestrijken met losgeklopt ei).

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by marocovic on 05-03-2006

    Ik gebruik alleen maar blokjes verse gist
    Hoeveel gram moet ik geb3uiken ? alvast bedankt

  2. posted by ellouisa on 05-03-2006

    7 gr gedroogde gist staat gelijk aan 25 gr verse gist. Ik zou ongeveer 15 gr nemen, dat moet goed zijn.

  3. posted by marocovic on 06-03-2006

    bedankt ellouisa

  4. posted by sami on 27-03-2006

    HOI ELLOUSISA IK HEB EEN VRAAG.WAT VOOR BLOEM GEBRUIK JIJ.

  5. posted by ellouisa on 27-03-2006

    Ik gebruik die van de lidl of aldi

  6. posted by sami on 29-03-2006

    ik gebruik ook die van lidl maar als het brood mooie hoog is dan zakt ie weer naar beneden (ik doe het wel in de broodbakmachiene)ik weet niet wat ik fout doe.

  7. posted by sami on 09-04-2006

    heeeeeee nu heb ik dat brobleem niet meer dat kwam door het meel ik gebruik een andre meel .groetjes

  8. posted by sadiye on 15-12-2008

    sami welke meel gebruik jij dan???

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.