Groentensoep met gehaktballetjes
2006-02-13- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(2 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500 gr gehakt
250 gr rundvlees (liefst runderlappen) of runderschenkel of lamsschenkel
2 uien
3 preien
2 winterwortels
Halve bloemkool
Beetje broccoli
(En wat je verder voor groenten hebt of lekker vindt)
2 bouillonblokjes (rund of tuinkruiden)
Zout en peper
Gehaktkruiden
Mespuntje sambal of een fijngesneden rood pepertje (als je van pittig houdt)
1 bosje peterselie
Gedroogde bieslook (kan je in een pot bij de lidl halen of gewoon bij de kruiden in de supermarkt)
Handje vermicelli of rijst
1 aardappel
(Eventueel een blokje smaakversterker van maggi)
Method
Step 1
Trek eerst bouillon van het rundvlees/runderschenkel/lamsschenkel. Dat doe je door in een grote pan 4 of 5 liter water aan de kook te brengen en hierin het vlees te doen. Voeg een klein beetje zout, peper en bieslook toe. Breng het weer aan de kook en laat het dan op zacht vuur ongeveer 3 uur pruttelen (je kan ook de hele nacht of de hele dag doen voor een nog lekkerder resultaat). Haal dan het vlees eruit en snijd in stukjes en doe het terug erin. Kruid het gehakt met een half zakje gehaktkruiden en draai er kleine balletjes van. Doe die bij de bouillon erin. Snijd de groenten en aardappel in kleine blokjes en voeg die toe. Peterselie fijnsnijden en erbij doen en ook de sambal en bouillonblokjes toevoegen. Als je rijst neemt, nu erbij doen de vermicelli niet! (Eventueel het maggi smaakversterkerblokje erin doen). Breng dit aan de kook en laat het dan op zacht vuur een half uurtje koken tot alles gaar en zacht is. De vermicelli erbij en gaar laten worden en serveren met stokbrood en salade.
* Gebruik in plaats van rundvlees kip en doe er geen gehaktballetjes in. Dan heb je kippengroentensoep.
* Doe er twee blikjes tomatenpuree of een blik gepelde tomaten in stukjes bij voor een tomaten-groentensoep.
posted by MADAME CUISINE on 14-08-2006
heeeeeeeeeeerlijk…ik ga het zeker maken