Palak jhost
2006-02-09- Cuisine: Indische
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
Average Member Rating
(3.6 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 750 gram mager lamsvlees
1 verse groene chilipeper
1,5 theelepel uitgeperste knoflook
1,5 theelepel fijngehakte gember
2 eetlepels ghee (geklaarde boter)
1 eetlepel maanzaad
1 theelepel zout
2-3 eetlepels yoghurt
1 zwarte kardemompeul, gebroken en wat gekneusd
2,5 deciliter water
500 gram verse of diepvriesspinazie
1,5 deciliter slagroom
0,5 theelepel verse geraspte nootmuskaat
Method
Step 1
Snij het vlees in blokjes. Blancheer het vlees even in kokend water en laat het uitlekken. Snij de chilipeper open, schraap het zaad eruit en hak het vruchtvlees zeer fijn. Bak de knoflook, gember en chili 1 minuut in de ghee, voeg dan het lamsvlees toe en bak het aan alle kanten licht aan. Maal het maanzaad met het zout zeer fijn. Voeg aan de pan toe en laat even meebakken. Roer dan de yoghurt en kardemom erdoor; voeg het water toe en breng aan de kook.
Temper het vuur en laat afgedekt koken tot het vlees gaar is.
Was de spinazie grondig in koud water, en haal de lelijke blaadjes eruit. Doe de groente met aanhangend water in een grote pan, dek af en laat op matig vuur in 4-6 minuten slinken. Laat uitlekken, hak grof en draai alles in een blender of keukenmachine tot puree.
Voeg deze aan het lamsvlees toe en laat nog 2-3 minuten zachtjes koken. Roer de room en nootmuskaat erdoor, proef en breng eventueel verder op smaak, en serveer met rijst.
posted by kadilin on 19-01-2008
in het gerecht wordt geklaarde boter gebruikt. Kan iemand mij ook vertellen wat dat is?
posted by Samira82 on 22-01-2008
zie deze site : http://www.scdiet.nl/forummsg.php?forumid=3599
posted by kadilin on 22-01-2008
he samira, daar ben je alweer! bedankt voor de tip ik dacht eigenlijk dat het net zoiets was als die zoute ranzige boter in Marokko,maar nee dus. Leuk dat je door de contacten met Tajin zoveel nieuwe dingen leert niet dan ?
posted by Samira82 on 22-01-2008
Ja zeker je leert hier veel 🙂
posted by Lalakifech on 07-06-2009
Kan iemand mij vertellen wat zwarte kardemompeul ?