Zelfgemaakte appelflappen (geen bladerdeeg)
2006-01-14- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 15/16
Average Member Rating
(4.3 / 5)
14 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 250 gr bloem
125 gr koude boter
Snufje zout
2 tl bakpoeder
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eiwit
2 el melk
Vulling:
1 - 2 zoete appel(s)
Handje rozijnen
1 tl kaneel
(Eventueel wat gehakte amandelen als je dat lekker vindt)
1 el water
50 gr suiker
Om te bestrijken:
1 eigeel
1 el melk
Method
Step 1
Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het. Doe het in de keukenmachine. Voeg eiwitten, suiker, zout, melk en vanillesuiker toe en mix dit erdoor. Doe dan de koude boter in klontjes erop en mix totdat er kruimels ontstaan. Haal het eruit en kneed het tot een glad deeg. Leg het even in de koelkast tot gebruik. Maak ondertussen de vulling door de appels in kleine stukjes te snijden en te mengen met de rozijnen, kaneel en suiker. Doe dit in een steelpannetje met de el water en verwarm het zachtjes. Laat de appel zacht worden en de suiker een beetje oplossen. Doe het dan op een bord en laat afkoelen. (Foto 1)
Verwarm de oven voor op 220 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog eventjes. Rol het dan uit tot een halve cm dik en steek met een schaaltje van 10 cm doorsnede rondjes eruit. (Foto 2)
Klop het eigeel met de melk los en bestrijk de randen van de rondjes ermee. Leg een halve eetlepel vulling erop en vouw ze dubbel. Druk de randen goed aan. Leg ze op de bakplaat en bestrijk de bovenkanten ook met het eimengsel.
Doe ze dan voor een kwartiertje in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
posted by moeder4 on 14-01-2006
nou kom maar op elouisa ze zien er heerlijk uit
ik ben echt gek op appelgebak
ik heb ook bijna altijd elstar in huis speciaal voor de flappen als ik weer de kik krijg
posted by ellouisa on 14-01-2006
Nou hij staat er hoor!! Ik hou ook erg van appels en alles waar appel in zit 😀 ik hoop dat je het lekker vind, als je deze eens gaat proberen!
posted by ranja on 16-01-2006
hoi dames,
wat voor soort boter gebruik je hiervoor….en dat water hoort dat echt bij de vulling….
posted by ellouisa on 16-01-2006
Water gebruik je voor de appelstukjes. Je verwarmt de appel en dan lost het water op.
Boter gebruik ik gewoon margarine (niet van die smeermargarine voor op brood!!)
posted by ranja on 22-01-2006
hoi dames,
Ik heb ze vanmorgen geprobeerd te maken…ze zijn helaas mislukt..het deeg kreeg ik niet uitgerolt…het was hard geworden….???
posted by ellouisa on 22-01-2006
Wat jammer, heb je het niet te lang in de koelkast gedaan?Het hoeft maar een kwartiertje ofzo, zodat de boter weer wat harder is. En dan nog even kneden tot een goed deeg.
posted by mocro Gurl on 10-02-2006
hallo ik had een vraag je kun je dit ookmet vlees maken
posted by ellouisa on 10-02-2006
Nee ik denk het niet. Het deeg is namelijk zoet door suiker.
posted by sadiye on 31-07-2009
ellouisa waar zit je. jij komt helemaal niet meer op deze site gaat alles goed met je?