Loader

Zelfgemaakte appelflappen (geen bladerdeeg)

2006-01-14
  • Servings: 15/16
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 250 gr bloem
    125 gr koude boter
    Snufje zout
    2 tl bakpoeder
    75 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 eiwit
    2 el melk
    Vulling:
    1 - 2 zoete appel(s)
    Handje rozijnen
    1 tl kaneel
    (Eventueel wat gehakte amandelen als je dat lekker vindt)
    1 el water
    50 gr suiker
    Om te bestrijken:
    1 eigeel
    1 el melk

Method

Step 1

Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het. Doe het in de keukenmachine. Voeg eiwitten, suiker, zout, melk en vanillesuiker toe en mix dit erdoor. Doe dan de koude boter in klontjes erop en mix totdat er kruimels ontstaan. Haal het eruit en kneed het tot een glad deeg. Leg het even in de koelkast tot gebruik. Maak ondertussen de vulling door de appels in kleine stukjes te snijden en te mengen met de rozijnen, kaneel en suiker. Doe dit in een steelpannetje met de el water en verwarm het zachtjes. Laat de appel zacht worden en de suiker een beetje oplossen. Doe het dan op een bord en laat afkoelen. (Foto 1)

Verwarm de oven voor op 220 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog eventjes. Rol het dan uit tot een halve cm dik en steek met een schaaltje van 10 cm doorsnede rondjes eruit. (Foto 2)

Klop het eigeel met de melk los en bestrijk de randen van de rondjes ermee. Leg een halve eetlepel vulling erop en vouw ze dubbel. Druk de randen goed aan. Leg ze op de bakplaat en bestrijk de bovenkanten ook met het eimengsel.

Doe ze dan voor een kwartiertje in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by moeder4 on 14-01-2006

    nou kom maar op elouisa ze zien er heerlijk uit
    ik ben echt gek op appelgebak
    ik heb ook bijna altijd elstar in huis speciaal voor de flappen als ik weer de kik krijg

  2. posted by ellouisa on 14-01-2006

    Nou hij staat er hoor!! Ik hou ook erg van appels en alles waar appel in zit 😀 ik hoop dat je het lekker vind, als je deze eens gaat proberen!

  3. posted by ranja on 16-01-2006

    hoi dames,
    wat voor soort boter gebruik je hiervoor….en dat water hoort dat echt bij de vulling….

  4. posted by ellouisa on 16-01-2006

    Water gebruik je voor de appelstukjes. Je verwarmt de appel en dan lost het water op.
    Boter gebruik ik gewoon margarine (niet van die smeermargarine voor op brood!!)

  5. posted by ranja on 22-01-2006

    hoi dames,
    Ik heb ze vanmorgen geprobeerd te maken…ze zijn helaas mislukt..het deeg kreeg ik niet uitgerolt…het was hard geworden….???

  6. posted by ellouisa on 22-01-2006

    Wat jammer, heb je het niet te lang in de koelkast gedaan?Het hoeft maar een kwartiertje ofzo, zodat de boter weer wat harder is. En dan nog even kneden tot een goed deeg.

  7. posted by mocro Gurl on 10-02-2006

    hallo ik had een vraag je kun je dit ookmet vlees maken

  8. posted by ellouisa on 10-02-2006

    Nee ik denk het niet. Het deeg is namelijk zoet door suiker.

  9. posted by sadiye on 31-07-2009

    ellouisa waar zit je. jij komt helemaal niet meer op deze site gaat alles goed met je?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.