Pittige groenteschotel met pompoen en kikkererwten
2006-01-13- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4 personen
Average Member Rating
(4 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor 4 personen:
325 kikkererwten (ik gebruik uit blik)
2 el olie
1 grote ui gesnipperd
1 teentje knoflook, uit de pers
3 th komijn
1/2 th chilipoeder
1/2 th piment
425 gepelde tomaten uit blik, zonder vocht
4 dl groentebouillon
500 gram pompoen
150 gram sperziebonen
2 eetlepels tomatenpuree
1 tl oregano
In het orginele recept zit geen zout (gezonder), maar dat kun je wel toevoegen natuurlijk.
Method
Step 1
Fruit de ui en knof in wat olijfolie. Voeg de piment, komijn en chili toe en bak dit lekker aan. Daarna bak je de gepelde tomaten. Voeg de boullion toe.
(als je gedroogde kikkererwten gebruikt moet je die nu toevoegen en ongeveer een uurtje laten koken).
Doe de kikkererwten erbij. Daarna de pompoen, sperziebonen, tomatenpuree en oragano en laat dit 15 minuten pruttelen, met deksel. Daarna nog 10 min, met de deksel eraf laten inkoken.
Lekker met couscous.
Foto volgt zsm, ik heb dit keer ook wat krieltjes erbij gedaan en wat wortel.