Ischekred, koeienpoten met kikkererwten
2006-01-11- Skill Level: Moelijk
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.2 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 koeienpoot in stukken gesneden.
1 grote ui
2 tomaten
paar takjes kesbour
scheut olie (half olijf en zonnebloemolie)
zout
1 theelepel peper
1 theelpel gember
klein beetje komijn
300 gram kikkererwten
halve theelepel paprikapoeder
saffraan
(eventueel een wortel en/of een meiknol. (left/dzeft)
Method
Step 1
- De koeienpoten kan je tegenwoordig geschroeid en in stukken gesneden krijgen bij de slager.
- Was de poten en doe ze in de pan met de olie
- Zout ze en strooi er saffraan over.
- Snij de ui in grove blokjes.
- fruIt de ui samen met het vlees.
- Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes, snij de kesbour en doe het in de pan.
- Kruid het geheel heel goed en doe er een half glas water bij.
- Laat dit even 10 minuten op een laag vuurtje sudderen
- Voeg dan 1 liter gekookt water toe.
- Laat het geheel 45 minuten tot een uur koken.
- Voeg dan de geweekte kikkererwten toe en kook het geheel tot dat alles goed gaar is en de saus mooi ingedikt is.
Gebruik een snelkookpan, dan gaart het sneller en behoud je de smaak.
In een gewone pan moet je steeds meer water toedienen en dan duurt het ook langer.
posted by zaja on 17-01-2006
Thanks dit vind mijn man erg lekker! heb je ook het gerecept van schapen hoofd?!
posted by MADAME CUISINE on 17-01-2006
sukkeltje, ik ben het je zus…..
posted by Hajira on 26-01-2006
hahahahahahahahahahahahahahahahahaha
die is goed…..
”sukkeltje, ik ben het je zus”
posted by MADAME CUISINE on 20-10-2006
ja, toch? Ze kan me gewoon bellen..
posted by livies on 29-09-2008
leker ecept ik zal het zekker uitproberen