Walnotenkoek (ongeveer 60 stuks)
2006-01-09- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 60
Average Member Rating
(3.4 / 5)
10 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor het deeg heb je nodig:
750 gram meel (ietsjes minder kan ook, het deeg moet soepel zijn.)
250 gram boter (bleu band) gesmolten. (niet de kuipjes maar de blokken)
1 thee glas olie
125 gram suiker
halve zakje bakpoeder
250 gram gemalen walnoten (niet te fijn, laat er kleine stukjes in zitten.
Voor de garnering:
Poedersuiker
Halve walnoten
Method
Step 1
Doe in een teiltje de gesmolten boter.
Voeg 1 theeglas olie erbij
Doe dan de 125 gram suiker erbij
Goed roeren
Doe het halve zakje bakpoeder erbij.
Doe dan de gemalen walnoten erbij
Weergoed roeren
Voeg dan beetje bij beetje de meel toe. (het deeg kan een beteje kruimelig zjn)
Verwarm de oven op 200 graden
Vorm kleine bolletjes (of groot, ligt eraan hoe groot je ze zelf wil hebben)
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk voorzichtig de halve walnoot in het koekje. (er kunnen scheuren in hetdeeg komen, maar dat hoort zo)
Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
Als ze een lichtbruine kleur hebben kan je de bakplaat eruit halen
LET OP: ga niet aan de koekjes zitten want dan vallen ze uitelkaar.
Als ze afgekoeld zijn, dan worden ze stevig
Foto komt zo
posted by ellouisa on 09-01-2006
Ziet er lekker uit!
posted by sihamkleuter on 09-01-2006
ja sorry, ikkonhet niet eerder plaatsen.
Dus het zal wel te laat zijn voo eid el adha.
maar insallah komen er genoeg gelegenheden!
mabrouk elied iedereen!
posted by jamila on 11-01-2006
allh iberek fike
posted by fouzia on 12-01-2006
ziet er top uit net als al je andere recepten. lieverd, wil ze morgen maken, maar heb een vraag. bedoel je een marokkaans theeglas? alvast dank!
posted by sihamkleuter on 12-01-2006
ja een marokkaanse theeglas.
Bedankt voor je lieve compliment!
posted by fouzia on 13-01-2006
het is gewoon de waarheid schatje. ga zo door, ik word nog eens een genie!
posted by miss_bizz on 17-01-2006
Gemaakt en gelukt. Ze zien er eender uit als op de foto. Ze smaken lekker!
posted by asi on 07-06-2006
selem sihamkleuter ik heb deze koekje gisteren gemakt voor trouwfeest van mijn broer.het was gelukt alleen worden ze breed in oven.beslem