Loader

Walnotenkoek (ongeveer 60 stuks)

2006-01-09
  • Servings: 60
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.4 / 5)

3.4 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor het deeg heb je nodig:
    750 gram meel (ietsjes minder kan ook, het deeg moet soepel zijn.)
    250 gram boter (bleu band) gesmolten. (niet de kuipjes maar de blokken)
    1 thee glas olie
    125 gram suiker
    halve zakje bakpoeder
    250 gram gemalen walnoten (niet te fijn, laat er kleine stukjes in zitten.
    Voor de garnering:
    Poedersuiker
    Halve walnoten

Method

Step 1

Doe in een teiltje de gesmolten boter.

Voeg 1 theeglas olie erbij

Doe dan de 125 gram suiker erbij

Goed roeren

Doe het halve zakje bakpoeder erbij.

Doe dan de gemalen walnoten erbij


Weergoed roeren

Voeg dan beetje bij beetje de meel toe. (het deeg kan een beteje kruimelig zjn)


Verwarm de oven op 200 graden


Vorm kleine bolletjes (of groot, ligt eraan hoe groot je ze zelf wil hebben)

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Druk voorzichtig de halve walnoot in het koekje. (er kunnen scheuren in hetdeeg komen, maar dat hoort zo)


Schuif de bakplaat in het midden van de oven.


Als ze een lichtbruine kleur hebben kan je de bakplaat eruit halen

LET OP: ga niet aan de koekjes zitten want dan vallen ze uitelkaar.
Als ze afgekoeld zijn, dan worden ze stevig

Foto komt zo

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by ellouisa on 09-01-2006

    Ziet er lekker uit!

  2. posted by sihamkleuter on 09-01-2006

    ja sorry, ikkonhet niet eerder plaatsen.
    Dus het zal wel te laat zijn voo eid el adha.

    maar insallah komen er genoeg gelegenheden!

    mabrouk elied iedereen!

  3. posted by jamila on 11-01-2006

    allh iberek fike

  4. posted by fouzia on 12-01-2006

    ziet er top uit net als al je andere recepten. lieverd, wil ze morgen maken, maar heb een vraag. bedoel je een marokkaans theeglas? alvast dank!

  5. posted by sihamkleuter on 12-01-2006

    ja een marokkaanse theeglas.

    Bedankt voor je lieve compliment!

  6. posted by fouzia on 13-01-2006

    het is gewoon de waarheid schatje. ga zo door, ik word nog eens een genie!

  7. posted by miss_bizz on 17-01-2006

    Gemaakt en gelukt. Ze zien er eender uit als op de foto. Ze smaken lekker!

  8. posted by asi on 07-06-2006

    selem sihamkleuter ik heb deze koekje gisteren gemakt voor trouwfeest van mijn broer.het was gelukt alleen worden ze breed in oven.beslem

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.