Loader

Witte chocolademuffins

2006-01-03
  • Servings: 18 stuks
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 375 gr bloem
    3 eieren
    225 ml melk
    4 tl bakpoeder
    75 gr gesmolten boter
    2 zakjes vanillesuiker
    150 gr suiker
    Snufje zout
    100 gr witte chocolade (gehakt of geraspt)

Method

Step 1

Zeef bloem met bakpoeder en meng het met de suiker, zout en vanillesuiker. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinbakplaat in of doe er muffinvormpjes in. Meng de melk met het ei en klop het een beetje los. Voeg toe aan het bloemmengsel en doe ook de gesmolten boter erbij. Roeren met een vork of garde (VOORAL NIET MIXEN!!) en laat het een beetje klonterig beslag. Schep dan de chocolade erdoor en schep de vormpjes vol (dit is voor 18 stuks, of anderhalve muffinbakplaat). Bak ze 20-25 minuten tot ze gaar zijn.

Je kan ook melkchocolade gebruiken of chocolade met hazelnoten, wat je zelf lekker vindt.

Deel dit recept met anderen

Comments (17)

  1. posted by sami on 04-01-2006

    ooooooooo dat lijkt mij lekker moet je nou roeren of zo. ik ben niet goed in muffins maken. het mislukt mij altijd.

  2. posted by ellouisa on 04-01-2006

    Ja meid, bij mij mislukte ze ook altijd. Ze bleven plat en smaakten niet als echte muffins. Maar het geheim is (bij mij tenminste ;))dat je het beslag ROERT en NIET MIXT!! En je moet GEEN glad beslag maken, maar juist klontjes houden. Zo krijg je die luchtige structuur erin.
    Je moet ze gewoon proberen (deze of de appelmuffins of kruidkoekmuffins van mij), je zal zien dat het zo wel lukt met gewoon roeren.

  3. posted by sami on 04-01-2006

    oke ik ga ze zekker maken je hoort van me.

  4. posted by Rzinia on 04-01-2006

    klopt ellouisa ik heb een kookboek thuis en daar staat in “tip van de kok”: roer ze alleen, het beslag moet enigzins klonterig blijven anders worden de muffins taai.

  5. posted by ellouisa on 04-01-2006

    Is goed sami, ben benieuwd!
    Rzinia, precies!! Ik had het een kee gelezen op een kooksite op internet, bij van die kooktips. Nu weet iedereen het geheim van goede muffins 😉

  6. posted by Elamira on 05-01-2006

    Ik ben dol op allerlei soorten cake dus deze ga ik zeker proberen. Groetjes.

  7. posted by sami on 11-01-2006

    hoi hoi ik heb ze gemaakt nou je wil niet weten ze zijn misluk zwaar mislukt ik weet niet wat ik verkerd heb gedaan.ik was zo kwaad.

  8. posted by ellouisa on 11-01-2006

    wat raar, wat was er precies verkeerd aan? Werden ze niet hoog of iets anders??

  9. posted by sami on 12-01-2006

    nou zijn zijn wel hoog maar niet zacht van binnen het was hard van binnen het lek wel brood. maar zet je het in de oven heel laag of niet. en ik heb met fork geroeord maar ja

  10. posted by ellouisa on 12-01-2006

    ow wat jammer ??? Ik zet ze gewoon in het midden van de oven. En de oven goed voorverwarmen. Niet te lang laten bakken, dan worden ze te hard en zijn ze niet lekker. En pas eten als ze afgekoeld zijn, dan zijn ze lekker. En bewaar ze in een afgesloten bak/trommel.

  11. posted by sami on 13-01-2006

    ik ga ze nog een keer maken .nou ik hoop dat hel gaat lukken .ik heb gehoor van tante dat ik de boter kan vervangen met olie.is dat waar

  12. posted by ellouisa on 13-01-2006

    Uhm ik weet dat je het kan vervangen, maar het is niet zo dat je 75 gr boter zomaar kan vervangen door 75 ml olie. Het is dan namelijk niet dezelfde hoeveelheid.
    Dus dat weet ik niet. In ieder geval succes!!!

  13. posted by sami on 30-01-2006

    hoi ellouisa hoe gaat ie. heeeee moet je effe luistren ik heb ze weer gemaakt maar weer mislukt ik weet niet wat ik fout doei??????????????

  14. posted by ellouisa on 30-01-2006

    Hey meid, met mij gaat het goed hoor! Wat raar, ik snap niet wat er mis kan zijn gegaan. Iemand op marokko.nl had ze gemaakt en toen waren ze wel gelukt.

  15. posted by ellouisa on 30-01-2006

    Wat was er precies niet aan gelukt?

  16. posted by sami on 06-04-2006

    hoi ellouisa hoe is ie.ik heb ze trouwens gemaakt maar wel met olie dat recept heb ik gekregen van mijn tante en ik heb ze ook geplaatstmet cacou en mijn tante zij met olie mislukt het bijna nooit.

  17. posted by maroccia on 03-11-2009

    hoi,, kun je de witte choco ook au baine smelten en dan toevoegen en i.p.v gehakte stukjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.