Kruidige aardappeltjes met kipsaté
2005-12-15- Skill Level: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(2 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 3 zakjes voorgekookte krieltjes
1 tl korianderpoeder (kan je in supermarkt halen)
1/2 tl komijn
Zout en peper
1 ui
1 teentje knoflook
3 el seroendeng (conimex)
Voor de Saté;:
400 gr kipfilet
Zout en peper
1 teentje knoflook
Mespuntje trassi
1 tl korianderpoeder
1/2 komijn
1 bakje Saté;saus
Satéstokjes
Method
Step 1
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit deze aan in wat (wok)olie in een wok. Voeg de krieltjes toe en bak eventjes voor een paar minuten. Dan een deksel erop doen en op halfhoogvuur laten sudderen tot de aardappeltjes gaar zijn (bij mij duurt dat altijd iets van een half uur, nooit 10 minuten zoals op de verpakking staat ).
5 minuten voor het einde de korianderpoeder, komijn en zout en peper naar smaak toevoegen. De kipfilet in blokjes snijden en mengen met de koriander, fijngemaakte trassi, geperste knoflook, komijn en zout en peper. Goed mengen en een tijdje laten marineren.
De stokjes laten weken in water zodat ze niet verbranden. Dan de stukjes kip op de stokjes doen en op de grillpan of onder de grill gaar laten worden (ong. 10 minuten).
Verwarm ondertussen de Satésaus. Serveer de aardappeltjes met de kipSaté en salade en bestrooi met seroendeng.
posted by Nacira on 16-12-2005
hmmmmmmmmm lekker, zou ik graag mee willen lunchen nu met een klodder mayo erbij hmmmm
posted by Rahma on 16-12-2005
mmm ziet er heerlijk uit meid 😀 mashaAllah
posted by prinses nisrin on 16-01-2006
heerlijk!!!
ik heb een vraagje: wat is trassi?
liefs nisrin!
posted by ellouisa on 16-01-2006
Thanx meiden, Trassi is een soort garnalenpasta ofzo. Dat kun je bij de toko kopen. Het stinkt supererg, maar geft een lekkere smaak. Het is een soort klein bruin blokje en het ruikt naar stinksokken hihi. Je moet steeds maar een mespuntje nemen, anders overheerst de smaak!!