Bladerdeegflapjes gevuld met krabsticks en feta
2005-12-06- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 10 stuks
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- voor circa 10 stuks:
1 klein preitje
2 eieren
250 gr krabsticks
50 gr feta
1 pakje diepvriesbladerdeeg
2 eetl. fijgehakte peterselie
Method
Step 1
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd het schoongemaakte preitje in zeer dunnen ringetjes. Klop de eieren los.
Haal de krabsticks uit de plastic hulsjes.
Snijd de sticks in drieën. Wrijf de vezels los. Verkruimel de feta. Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
Verwijder de plastic velletjes die tussen de deeglapjes zitten.
Maak de vulling: roer de feta, krabvezels, peterselie en tweederde van het eimengsel door elkaar.
Bereiden:
Leg in het midden van elk deeglapje een klein beetje van de vulling. Maak de randen van het deeg vochtig met water.
Vouw het deeglapje diagonaal op en druk de randen op elkaar. Druk nu met de tanden van de vork de randen nog eens aan.
Bestrijk de bovenkant van de flapjes dun met de rest van het losgeklopte ei.
Leg de deegflapjes op een met bakpapier bekleed rooster of bakplaat.
Bak de deegflapjes ongeveer 20 minuten in de oven lichtbruin.
Afgekoelde deegflapjes kunnen opnieuw in de oven worden opgewarmd.
bereidingstijd: circa 25 minuten + 20 minuten in de oven.succes dames en ik hoor het wel hoe het gegaan is
posted by wafaa on 30-12-2005
word de prei en de rest wel gaar in 20 minuten in de oven?
posted by sara38 on 04-10-2008
esalaam wat betekent feta