Loader

Gebraden kip met olijven

2005-12-06
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 kip
    2 uien
    paar takjes kesbour en ma3dnous
    150 gram olijven
    1 theelepel peper
    halve th.lepel gember
    snufje kaneel
    zout
    1 teentje knoflook
    olie
    boter/smen (ranzige boter)

Method

Step 1

Een marinade maken van: 1 gesnipperde ui, de fijn gesneden kesbour, olie, peper, zout, gember, kaneel. De kip met deze marinade ismeren en ook van binnen goed smeren.

Snij de kip in het filet goed in en vul met behulp van een theelepel ook de filets met deze marinade. Laat de kip zeker 2 uur intrekken, of een hele nacht.


Doe de kip in een pan en vul de pan met water totdat de kip bijna onderstaat.

Laat de kip ongeveer 1.5 uur garen.

Haal de kip uit de pan en smeer deze in met boter of met Smen. (geklaarde boter)

Voor een mooi gebraden kip moet deze nog 15-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Snipper de andere ui grof en rasp het teentje knoflook voeg deze bij de overgebleven suas en laat de saus inbinden.

Kook de olijven even voor 5-10 minuten, deze kan je bij de saus doen of later bij het opmaken van het bord.

Variaties: Ontvel amandelen en bak deze in olie goudbruin, is lekker bij dit gerecht.

Of kook een paar eieren hard en snij deze in helften.

Bij serveren: Friet en salade

Deel dit recept met anderen

Comments (22)

  1. posted by ellouisa on 06-12-2005

    Heerlijk ziet dat eruit meid!! Ik was toevallug net op zoek naar allerlei recepten voor kip uit de oven op m.nl

  2. posted by dounya3 on 06-12-2005

    Kom maar op met je recept, kijk er nu al naar uit!!!

  3. posted by Samyrah on 06-12-2005

    Ziet er erg lekker uit!!!Kijk ook al uit naar het recept!

  4. posted by islamia on 06-12-2005

    ziet er lekker uit!

  5. posted by MADAME CUISINE on 06-12-2005

    Shit, heb ik net het recept uitgetypt.
    staat het er nog niet in…
    Sk,komt omdat jij de foto hebt geplaatst.
    Voortaan dan plaats ik zelf de foto en het recept, anders doe ik dubbel werk…
    ik heb nu geen zin meer

  6. posted by fathma on 10-12-2005

    het ziet er lekker uit. we weten allemaal wel hoe we de kip moeten marineren, maar hoe heb je de olijvensaus gemaakt? en oh ja wat voor salade serveer je erbij?

  7. posted by Ouissam on 15-12-2005

    hmmm lekker, wanneer kunnen we recept verwachten??:D

  8. posted by sihamkleuter on 18-12-2005

    wat ik ook wel eens doe, is (rode)paprika roosteren en dan in slierten snijden en bakken in een koekepan met heel klein beetje olie.
    en als je de kip serveert doe je een beetje sliertjes over de kip heen.

  9. posted by sihamkleuter on 18-12-2005

    ohja en ik serveer de kip altijd andersom (met zijn buikje omhoog:):))

  10. posted by fouz!a on 19-12-2005

    oooeeee dit is mijn lievelings gerecht die boter is toch dat (stinkende) dat lijkt net of t over datum is ???

  11. posted by dounya3 on 20-12-2005

    Heerlijk, bedankt voor je lekkere recept!!

  12. posted by Zara on 29-01-2006

    Sorry maar welke kruiden is kesbour en mahdnouz in nederlands?

  13. posted by sihamkleuter on 29-01-2006

    DAt zijn verser kruiden, maar ik weet ze ook nooit in het nederlands.
    Volgens mij is kouriander (kasbour)
    en peterselie mahdnouz)
    Maar zeker weet ik het niet.
    Ik zal het wel even na vragen

  14. posted by ellouisa on 29-01-2006

    ja kasbour is koriander en ma3dnous is peterselie (ik had het namelijk ook een keer gevraagd op marokko.nl)

  15. posted by Zara on 03-04-2006

    Ok ik dacht het ook al bedankt!

  16. posted by miss ikkie on 22-01-2007

    ik vind dit een heerlijk recept alleen ik gebruik nooit boter in mn eten. misschien is er een andere manier?

  17. posted by Fatima B on 29-09-2008

    welke saus moet je gebruiken gewoon die van die marinade of het vocht waarmee je de kip heb bereid sorry voor als het een domme vraag is mohei eht ziet er top uit goedzo meid

  18. posted by sara38 on 10-10-2008

    het ziet er heerlijk uit hmmmm

  19. posted by sara38 on 10-10-2008

    typis marokkaans

  20. posted by nahnah on 29-01-2009

    hoi, ik maak zekers wel 1x per week een gebraden kip maar vind kaneel daarin toch minder. waar koop je die smen? het ziet er trouwens lekker uit kus

  21. posted by Aliyah on 15-09-2009

    het ziet er heerlijk uit, maar kun je hier ook citroen stukjes aan toevoegen?

  22. posted by sihempje on 15-09-2009

    hey hey meid complimentjes van mij…ben gek op gebraden kip met zitoen…krijg er extra honger van nu hahaha maar goed gedaan meid

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.