Spinazietaart met kaas
2005-11-30- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.5 / 5)
23 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 8 plakjes (ca. 375 g) bladerdeeg
3 eetl. water
1/4 theel. zout
450 g diepvries spinazie (hele blaadjes)
25 g boter
1 kleine ui (ca. 50 g), fijngehakt
150 g Feta in kruidige olie (uitgelekt)
3 eetl. versgehakte peterselie
1/4 theel. geraspte nootmuskaat
versgemalen peper
4 eieren, losgeklopt
Method
Step 1
Laat het bladerdeeg (indien diepvries) ontdooien. Doe het water, het zout en de spinazie in een pan en laat de spinazie op een zacht vuur ontdooien. Doe de spinazie in een vergiet en druk al het water eruit.
Verhit de boter in een pan en fruit de ui hierin ca. 5 minuten. Voeg spinazie, fetablokjes, peterselie, nootmuskaat en peper toe. Neem de pan van het vuur en voeg de eieren toe (houd wat ei apart voor het bestrijken van het deeg). Verdeel het bladerdeeg in twee porties.
Rol de ene portie uit tot een rechthoek (ca. 25 x 40 cm) op een met bloem bestoven werkvlak.
Bekleed de bodem en de zijkanten van een ovenschaal (ca. 16 x 30 cm) met het deeg. Verdeel de spinazievulling over het deeg.
Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een deksel voor de ovenschaal. Leg dit op de spinazievulling.
Verdeel het bladerdeegdeksel met een mes in 12 stukken: snijd eenmaal overlangs en vijfmaal overdwars.
Bestrijk het deksel met losgeklopt ei en bak de spinazietaart in het midden van de oven gaar.
Serveer de taart (lauw)warm.
Baktijd: ca. 40 minuten bij 175 °C / gasovenstand 3.
posted by MADAME CUISINE on 01-12-2005
zeLf gemaakt? Of heb je het van het internet?
posted by Samyrah on 01-12-2005
Dit recept heb ik al meerdere keren gemaakt, maar het is niet mijn recept.
Dit recept is van Someya, alle eer aan jou Someke 😉
posted by karima on 29-12-2005
aah weetjuh hoe lang k op zoek ben naar dat recept k ben daar gwn helemaal gek op k ging gewoon een keer uit mijn eigen proberen en weetjuh hoe het eruit zag als honden eten… gelukkig heb k hier het recept thanks meid.