Loader

Spinazietaart met kaas

2005-11-30
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 23
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

23 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 8 plakjes (ca. 375 g) bladerdeeg
    3 eetl. water
    1/4 theel. zout
    450 g diepvries spinazie (hele blaadjes)
    25 g boter
    1 kleine ui (ca. 50 g), fijngehakt
    150 g Feta in kruidige olie (uitgelekt)
    3 eetl. versgehakte peterselie
    1/4 theel. geraspte nootmuskaat
    versgemalen peper
    4 eieren, losgeklopt

Method

Step 1

Laat het bladerdeeg (indien diepvries) ontdooien. Doe het water, het zout en de spinazie in een pan en laat de spinazie op een zacht vuur ontdooien. Doe de spinazie in een vergiet en druk al het water eruit.

Verhit de boter in een pan en fruit de ui hierin ca. 5 minuten. Voeg spinazie, fetablokjes, peterselie, nootmuskaat en peper toe. Neem de pan van het vuur en voeg de eieren toe (houd wat ei apart voor het bestrijken van het deeg). Verdeel het bladerdeeg in twee porties.

Rol de ene portie uit tot een rechthoek (ca. 25 x 40 cm) op een met bloem bestoven werkvlak.

Bekleed de bodem en de zijkanten van een ovenschaal (ca. 16 x 30 cm) met het deeg. Verdeel de spinazievulling over het deeg.

Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een deksel voor de ovenschaal. Leg dit op de spinazievulling.

Verdeel het bladerdeegdeksel met een mes in 12 stukken: snijd eenmaal overlangs en vijfmaal overdwars.

Bestrijk het deksel met losgeklopt ei en bak de spinazietaart in het midden van de oven gaar.

Serveer de taart (lauw)warm.

Baktijd: ca. 40 minuten bij 175 °C / gasovenstand 3.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by MADAME CUISINE on 01-12-2005

    zeLf gemaakt? Of heb je het van het internet?

  2. posted by Samyrah on 01-12-2005

    Dit recept heb ik al meerdere keren gemaakt, maar het is niet mijn recept.
    Dit recept is van Someya, alle eer aan jou Someke 😉

  3. posted by karima on 29-12-2005

    aah weetjuh hoe lang k op zoek ben naar dat recept k ben daar gwn helemaal gek op k ging gewoon een keer uit mijn eigen proberen en weetjuh hoe het eruit zag als honden eten… gelukkig heb k hier het recept thanks meid.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.