Appelmuffins
2005-11-25- Cuisine: Engelse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 12
Average Member Rating
(4.2 / 5)
19 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 250 gr bloem
2,5 tl bakpoeder
150 ml melk
1 zakje vanillesuiker
60 gr suiker
2 eieren
50 gr gesmolten boter
Snufje zout
Kaneel
Ministukjes appel
Method
Step 1
Zeef de bloem met de bakpoeder boven een kom.
Doe de suiker, zout en vanillesuiker erbij en roer dit goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en klop de eieren los.
Doe de eieren, gesmolten boter en melk in het kuiltje en roer het mengsel goed door. Laat het wel klonterig, dan krijg je mooie luchtige muffins. Je moet niet gaan mixen!! Dan wordt het beslag te glad en rijzen ze niet goed.
Schep voorzichtig de appelstukjes erdoor en doe ze in de muffinbakplaat of papieren vormpjes. Bestrooi met een beetje kaneel.
Bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 20 tot 25 minuten.
Dit is eigenlijk een basisrecept voor muffins (als je de appelstukjes en kaneel weghaalt). Je kan dan zelf bedenken wat je erin doet: stukjes witte of bruine chocolade, lepeltje jam, hagelslag, gesmolten chocolade, gehakte nootjes, rozijnen, krenten, gehakte studentenhaver, gehakte abrikozen of pruimen enz. enz.
posted by Jallie on 26-11-2005
mmm hier had ik net zin in:D en zo makkelijk mashaallah , ga ze gelijk uitproberen inshaallah..
posted by ellouisa on 26-11-2005
en zijn ze gelukt? Dit zijn voor mij de enige muffins die ECHT goed luchtig en lekker zijn 🙂
posted by Jallie on 26-11-2005
ze waren op zich wel goed gelukt en jammie , maar ik heb zo’n gare siliconen muffinvorm en toen zijn ze blijven plakken.. jammer.. ik was vergeten de vorm een beetje in te vetten en een beetje met bloem te bestrooien
posted by ellouisa on 26-11-2005
hihi ja ik heb ook zo´n siliconending, maar hij doet t meestal wel goed. Maar wel goed invetten ja 😉
posted by zaja on 28-11-2005
Ik heb ook zo’n siliconenvorm wat ik altijd doe om het niet te laten plakken is gelijk een muffinvormpje er in doen en daar dan het beslag in dan plakken ze niet en je bent gelijk klaar
posted by Rzinia on 28-11-2005
muffinvormpjes…hoef je die niet te vetten of zo? plakt het niet aan het papier? ik heb zo een spuit van dr. oetker om dingen in te vetten
posted by ellouisa on 28-11-2005
Ik doe ook altijd de muffinpapiertjes (van die cakevormpapiertjes)meteen in de muffinvorm (siliconenvorm,maar soms maak ik ze zonder papiertjes en dan vet ik wel de vorm in.
posted by zaja on 01-12-2005
Als je het vormpj er al in doet is het heel makkelijk om de muffin eruit te halen
posted by Rzinia on 01-12-2005
hoeveel appels gebruik je ellouisa?
posted by dikratoen on 01-12-2005
Ik had een algemeen vraagje..? wat is het nut van gezeefd meel en-/of cacao/bakpoeder ipv gewoon zo in de beslagkom?, wordt het dan luchtiger ofzo?
posted by MADAME CUISINE on 01-12-2005
Als je het meel+bakpoeder zeeft, dan wordt je deeg luchtiger.
Het beste resultaatis zelfs om het 3 keer te zeven….
Ik zeef het altijd, dat is ook hygienis!
posted by dikratoen on 01-12-2005
Oh ok, ik moet eerlijk zeggen dat ik het meel nooit zeef, maar wel luchtige cakes krijg, maar dan zet ik de mixer op turbo en een paar min extra. Maar ik ga het toch een keer proberen, dan krijg ik vast een luchtbel hihi..
posted by ellouisa on 01-12-2005
Rzinia, ik heb ongeveer een halve appel gebruikt, niet zoveel dus. Je kan ook een hele nemen, maar dan een kleintje.
Ik zeef ook altijd bloem, zodat het lekker luchtig wordt. En vooral als er bakpoeder bij zit, dan wordt dat gelijkmatig verdeeld over de bloem.
posted by IngridSaida on 04-12-2005
Ik heb ze vandaag gemaakt….ze waren erg lekker en al heel snel op. Toch denk ik dat er ook een snuf zout in moet……
posted by ellouisa on 05-12-2005
Ja klopt ingridsaida, dat ben ik er vergeten bij te zetten, oeps :$
Maar ben blij dat ze lekker waren 🙂
posted by Oemzenjabiel on 11-12-2005
ooh.. nu zie ik dit weer..ik wou al je choco-vanilcake maken..maar misschien wordt t dit..moet ik de vormpjes voor de helft vullen? of doe je t met theelepels? zo ja hoeveel in een muffinvorm??
Ik wil ook muffins leren maken :moe:.. heb zelfs al de vorm én de papiertjes in huis!!
Ellouisa ino!..HELP!
posted by ellouisa on 11-12-2005
hihihi ik moet echt lachen om jou 😀 Ik doe de vormpjes zeg maar voor 3/4 vol. Net onder de rand. Ik denk ongeveer 3 volle eetlepels, misschien iets meer. Vooral niet te weinig doen, dan blijven ze te laag. Je doet gewoon die papiertjes in de vorm en dan vullen tot driekwart. Wat het geheim is van goede luchtige muffins is GEEN glad beslag, gewoon roeren en er een beetje klontjes in laten! Sinds ik dat doe lukken ze bij mij altijd supergoed en zijn ze heerlijk luchtig! En bewaar ze in een afgesloten trommel (als je over hebt), maar niet in de koelkast, dan blijven ze lekker zacht en luchtig.
Zo een heel verhaal 😀 Succes meid (wat je ook kiest om te maken :P) en laat t me weer weten he 😀
posted by Ouissam on 13-12-2005
ik heb ze vanochtend gemaakt maar ze zijn helemaal mislukt. De muffins waren aan de onderkant bijna verbrand en aan de bovenkant waren ze nog helemaal niet gaar, ze waren ook niet omhoog gekomen. Ik heb alles maar weggegooit, alles voor niks gedaan.:moe: Weet jij wat ik verkeerd heb gedaan ellouisa??
posted by ellouisa on 13-12-2005
?? hoe kan dat nou? wat jammer dat ze mislukt zijn. Even kijken wat er mis gegaan kan zijn:
– Heb je een klonterig beslag gemaakt? Geen glad beslag?
– Heb je niet te grote stukjes appel gebruikt?
– Heb je de muffinplaat in het midden van de oven gedaan?
– Heb je de oven goed voorverwarmd?
Verder kan ik eigenlijk niets bedenken wat mis is gegaan :S
posted by Ouissam on 14-12-2005
Het beslag was best wel glad en de appels had ik kleine blokjes van gemaakt. Verder heb ik alles wel goed gedaan. Wat denk je? Zal het aan het gladde beslag liggen want ik heb het namelijk gemixt met een staafmixer. Nog bedankt voor je antwoord :knipoog:
posted by ellouisa on 14-12-2005
Hey meid, ik denk dat het aan het beslag ligt ja. Ik deed het eerst ook altijd, een glad beslag maken. Maar bij muffins mislukt het dan altijd. Ze komen niet omhoog of verbranden. Dus denk dat het daar aan ligt. Volgende keer gewoon roeren met een lepel en lekkker klontjes erin houden, dan wordt het lekker luchtig!
posted by Riema on 25-12-2005
he meid, ik wou het vandaag gaan maken, ik heb gisteren een weegschaaltje gekocht, ik dacht is handig voor de grammen. nou ik wou dus 60 gram op de weeg schaal zetten, maar dat is echt weinig suiker. 2 eetlepels ofzo…klopt dit? of klopt mijn weegschaaltje niet?
posted by ellouisa on 26-12-2005
nee klopt, het is ook weinig suiker. Maar als je van zoeter houdt kan je er meer in doen. Ik doe zelf meestal 100 gr.
posted by ellouisa on 26-12-2005
En geen glad beslag maken he, gewoon roeren!!
posted by Riema on 29-12-2005
hey meid ik heb net die muffins gemaakt, ik heb de exacte ingredienten erin gedaan, nadat ik het mengsel in de papiervormpjes in had gedaan, waren ze in elkaar gezakt 🙁 wat heb ik fout gedaan?? ik weet niet of het aan de papiervormpjes lag, ik heb die grote van baukje gebruikt, of zijn er speciale muffinvormpjes die sterk zijn? ik heb geen glad beslag gemaakt, ik heb ze 3/4 gevuld. wat heb ik verkeerd gedaan?
posted by ellouisa on 29-12-2005
hoi meid, heb je een muffinvorm gebruikt en daar de papiertjes in gedaan? of gewoon los? Los doen gaat niet goed en zeker niet bij muffins, omdat je die vol moet doen. Dus misschien dat het daar aan ligt. EN heb je het beslag geroerd of gemixt? Je moet echt alleen roeren tot GEEN glad beslag.
posted by Riema on 30-12-2005
Ik heb die beslag in die losse papiertjes gedaan..gewoon los. het beslag heb ik geroerd. het was een beetje klonterig. dus jij denkt dat t aan de papierenvormpjes lag? zijn er dan speciale muffin papiervormpjes.
posted by Rzinia on 31-12-2005
wat ik wel hoor is dat mensen 3 papiertjes gebruiken als ze geen muffinvorm hebben. papier is niet zo stevig
posted by ellouisa on 31-12-2005
ja als je alleen papiertjes gebruikt lopen ze vaak over. Je kan er beter rie gebruiken zoals rzinia al zei. Of je moet een muffinvorm kopen (zo’n bakplaat met kuiltjes erin) en daar de papiertjes in doen. Dan gaat t zeker goed.
posted by kitchenfreak on 17-01-2006
Ik heb deze appelmuffins afgelopen weekend gemaakt. Iedereen vond het wel lekker, maar ik vond ze niet zo luchtig. Ik vond het nog deegachtig. of hoort dat zo.
posted by ellouisa on 17-01-2006
Heb je het beslag geroerd? Alleen dan lukt het namelijk, anders zijn ze te compact en niet lekker. En ook niet te lang bakken.
posted by kitchenfreak on 17-01-2006
ja, ik heb het geroerd. Ik heb je tip nauwkeurig gevolgd. Kan het misschien aan de oven liggen. Ik heb namelijk zo’n electrische over, en ik heb het in het midden gezet.
posted by ellouisa on 18-01-2006
hmm dan weet ik t ook niet, je hebt wel gedaan zoals ik het ook doe. Misschien lag het aan de ingredienten, heb ik ook wel eens.
posted by mia1981 on 23-01-2006
Hey ellouisa ik heb je recept nauwkeurig gevolgd en ze waren overheerlijk … heb ze in een muffinvorm gedaan zonder papiertjes en dat was geen enkel probleem nogmaals bedankt voor het recept 🙂
posted by ellouisa on 23-01-2006
Graag gedaan mia! Ben blij dat ze lekker waren!
posted by libeluli on 07-03-2007
salam poppie: ja je weet het al, maar ik wilmet de andere keukenprinsessies delen hoe lekker deze zijn!!!!!!!!!!! dus dames gewoon maken ze zijn heerlijk…en ik heb er ook nog poedersuiker over heen gedaan haha ciao aleikoum salam
posted by ellouisa on 13-05-2007
Thanks meid!
posted by sadiye on 12-10-2008
hoeveel appels moeten erin?
posted by gewoonmezelf on 17-08-2012
Hey ellouisa, ik lees dat je 12 stuks uit dit recept kan halen. Kan ik gewoon alle ingrediënten verdubbelen als ik er 24 nodig heb? Ik hoop dat je mijn vraag snel kunt beantwoorden want ik wil ze graag morgen voor el3ied maken. Groetjes